Jag välkomnar
Kungsholmen

Flying Scotsman Inn
- Med det lilla extra på fatet

Som en av de riktiga veteranerna på Kungsholmen har Flying Scotsman Inn varit en plats där människor möter såväl varandra som nya smaker sedan 1995. Insvept i mörkt trä och mönstrade tyger upprätthåller den lilla kvarterskrogen stolt bilden av vad en klassisk pub egentligen är.

“Vad är en pub? Egentligen kan vem som helst smälla upp två kranar och två stolar och kalla det för pub, men för mig är det något mer. Musiken, inredningen, drycken och maten - allt samspelar för att skapa en välkomnande känsla”, säger Rasim som har drivit Flying Scotsman Inn i 10 år.

Läs mer...
Vi har inget som heter stor stark och kommer aldrig ha, för mig är det ett mått och vi säljer inte mått

“Jag tror att det är det som gör att pensionärer och 19-åriga studenter kan sitta jämsides och ha lika trevligt här”.

Flying Scotsman Inn jobbar ihop med såväl svenska som internationella mikrobryggerier för att alltid kunna erbjuda nya typer av hantverksöl. Att vara ett mindre företag med höga ambitioner innebär mycket jobb, en insats som Rasim får tillbaka mångfalt när hans pub beskrivs som ett andra vardagsrum av hans kunder.

“Vi har inget som heter stor stark och kommer aldrig ha, för mig är det ett mått och vi säljer inte mått. Allt vi serverar finns det en tanke bakom, vilket är en del av upplevelsen vi vill ge våra gäster. Speciellt under vintermånaderna när det annars är som tråkigast att vara i Sverige. Då ska man kunna komma in i värmen hos oss, koppla av och få något utöver det vanliga”, säger Rasim.

Visste du att...

Under ett år passerar mellan 180 och 200 sorters öl kranarna hos Flying Scotsman Inn. Då puben har öppet runt 270 dagar om året innebär det att det var och varannan dag finns något nytt att upptäcka här.


Ett litet tips

Låt inte färgen på ölen skrämma dig, många väljer bort mörkt öl enbart på grund av just färgen. Ett bra öl är så mycket mer än dess färg - våga testa olika sorter för att inte gå miste om de riktiga godbitarna.


Anekdot

Flying Scotsman Inn har fått sitt namn från ett ånglok byggt 1923 som ursprungligen trafikerade sträckan mellan Edinburgh och London. Efter en upprustning är det nu återigen tillgängligt för allmänheten att åka med.

Mina lokala tips till dig


Mackinlay´s Inn

Besök denna härliga skotska pub på Fleminggatan

Phil’s Burger

Ät riktigt bra burgare på Phil’s Burger på Fleminggatan

39 Wäst

Ta en drink och ät gott på 39 Wäst


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.