Jag inreder
Östermalm

Familjen Fogelmarck
- Det svenska möbelarvet berättat med modern lekfullhet

Att blanda gammalt och nytt är kanske mer på tapeten än någonsin när det kommer till inredning. Hos Familjen Fogelmarck är detta sen gammalt, det har varit grundtanken i den vackra inredningsbutiken på Karlavägen i närmare 40 år.

“Det kan bli ganska platt om allt där hemma är direkt ur lådan, samtidigt som det blir lite tryckt om man bara har äldre saker”, säger Johan, som för tre år sedan tog över som ägare av Familjen Fogelmarck efter sina föräldrar.

Läs mer...
Vi vill värna om det svenska möbelarvet och samtidigt ta det vidare

“Det är som med sin garderob, man har sina trofasta jeans som man känner sig mest bekväm i. Kan man komplettera det med något nytt som man älskar, då händer något speciellt”.

Att just familjen tar plats i företagets namn är ingen slump. Inledningsvis renoverade Johans pappa äldre svenska möbler, något som han tillsammans med Johans mamma utvecklade till dagens butik med allt för det personliga hemmet. Här blandas antika möbler med nyare föremål och familjens egna produktserie Fogelmarck form.

“Gamla möbler är väldigt vackra, men ofta väldigt rustika och kraftiga. För att komplettera det har vi skapat vår egen serie med mer minimalistiska produkter och rena linjer. Vi vill värna om det svenska möbelarvet och samtidigt ta det vidare”, berättar Johan.

“Det som gör det hela så roligt är mötet med våra kunder eftersom vi har kunder i alla ålderskategorier. Dels har vi folk i 85-årsåldern som började handla av min pappa. Samtidigt märks det att det har väckts ett intresse för inredning och design hos många yngre. Att vi får så mycket uppskattning från kunderna gör allt hårt jobb värt det”.

Visste du att...

Stirra dig inte blind på exklusiva inredningsmagasin. Köp möbler som du vågar använda och inte behöver skydda med tjugo filtar. Lev med dina möbler helt enkelt!


Ett litet tips

Det vackra schackrutiga golvet var tidigare dolt och togs nyligen fram under en renovering. Golvet är i original från när huset byggdes och den fiskaffär som då låg i lokalen.


Anekdot

Johan arbetade i finansbranschen när han sa upp sig och tog över familjeföretaget. När hans föräldrar närmade sig pensionen insåg han att det var nu eller aldrig om all den kunskap familjen samlat ihop inte skulle gå förlorad.

Mina lokala tips till dig


Broms

Njut av skön miljö och god lunch hos våra grannar på Broms

Gröna Lund & Djurgårdsstaden

Åk en karusell på Gröna Lund och ta en promenad i skymningen i Djurgårdsstaden. Upptäck alla fantastiska hus!

Oaxen Slip

Avsluta med råbiffen på Oaxen Slip - den är oslagbar!


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.