Jag cyklar på
Södermalm

EttettSex Bike Shop
- Här börjar Södermalmsborna cykla

Direkt när man kliver in hos Ettettsex Bike Shop så vet man att det inte är någon dussinbutik. EttettSex Bike Shop är en cykelbutik där ägaren Erik Lindgren lagt ner både själ och hjärta.

“Jag försöker att hålla en känsla av gör-det-själv i butiken. Jag vill gärna skilja mig från det massproducerade och det mesta i butiken har jag byggt själv. Det gör också att butiken speglar mig - vilket jag tycker är viktigt”, berättar ägaren Erik Lindgren.

Läs mer...
Butiken har blivit mer än bara en butik. När folk ska ut och cykla så är det många som stämmer träff här vid butiken

Ettettsex är inte bara början på postnumret för stora delar av Södermalm, det är också ett begrepp hos BMX-entusiaster. Ettettsex Bike Shop är mer än bara en cykelaffär. Det är en träffpunkt för både nya kunder och för de många återkommande kunderna.

“Jag får mycket hjälp av mina stammisar. Efter att ha pratat mycket med mina kunder så vet jag ofta vad de kan och det kommer ofta till nytta. Till exempel så är det en kund som har byggt min hemsida. Kunderna uppskattar att de får känna sig delaktiga och det gör också att de gärna kommer in bara för att hänga en stund”, säger Erik Lindgren.

Från början sålde Ettett Sex bara BMX-cyklar men i takt med att Eriks intresse för andra cykeltyper har växt så har också utbudet växt. Idag hittar man de flesta typer av cyklar i butiken.

“Just ‘touring’-cyklar har blivit stort hos mig då jag har möjlighet att svetsa och modifiera efter kundernas önskemål och behov. En annan stor kundgrupp är cykelbud som väljer att serva cykeln hos just mig, vilket givetvis är grymt kul”, berättar Erik Lindgren.

Visste du att...

Det säljs ca 600.000 cyklar per år i Sverige och var femte svensk cykelpendlar till jobbet. Nästan hälften av alla svenskar använder cykel som motionsredskap - när vädret tillåter.


Ett litet tips

Ett generellt tips till de som ska köpa en ny cykel är att fundera på hur de kommer använda cykeln. Ska de bara glida omkring eller är det pendling som gäller? Kanske ska de rent av köra något lopp eller cykla över kontinenten? Sen så finns det många cyklar som dykt upp på senare år som ser väldigt bra ut men har ganska bristande kvalité, så det kan absolut vara bra att göra sin research innan man köper.


Mina lokala tips till dig


La Neta

La Neta är en mexikansk restaurang en bit upp på vägen. Det är ett säkert tips som jag ofta ger mina kunder.

Kolgrillen Amida

Kolgrillen Amida nere på Folkungagatan är ett grymt lunchställe.

Nackareservatet

En bra sak med Söder är närheten till Nackareservatet. 10 min på cykel så är man ute i skogen.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.