Jag bolmar på
Stureplan

Cigarrummet
- Hela världen smaker i ett rum

I samma stund som man kliver över tröskeln på den lilla butiken vid Stureplan så förstår man att det inte är en vanlig tobakshandlare man besöker. Lokalen har karaktär och historia. Här låg nämligen tidigare Frans Svensson Efterträdare som då var en av Stockholm främsta cigarrbutiker. Nu heter butiken Cigarrummet och är en av få mindre privata verksamheter kring Stureplan.

“När den här butiken blev till salu så var den rätt nergången men jag kände till butikens historia, med dess fantastiska takhöjd, och såg potentialen. Så efter över 1 månads totalrenovering så öppnade jag för snart 11 år sedan portarna” säger Merja Jusélius, ägare av Cigarrummet.

Läs mer...
Många blandar ihop cigarrer och cigaretter. Tillverkningen av cigarrer är ett seriös och gediget hantverk som ofta lärts ut genom generationer. Sedan skiljer sig sättet man konsumerar produkterna åt väldigt mycket. En cigarr kanske du tar fram för att fira något speciellt. Det gör man inte med en cigarett

Även om Cigarrummet numera också bedriver näthandel så är butiken på Stureplan fortfarande verksamhetens hjärta. Hit kommer både stamkunder och turister för att botanisera bland de många cigarrerna.

“Väldigt många av mina kunder vet vad de vill och det är något som har förändrats med tiden. När jag blev cigarrhandlare över tjugo år sedan visste inte folk vad de ville ha, men med ett ökat resande och så klart tack vare internet så har kundernas kunskap ökat, vilket vi givetvis tycker är kul” säger Merja Jusélius, ägare av Cigarrummet.

Ett litet tips

Om du som kund vill ha en trevlig upplevelse oavsett om du är en van cigarrökare eller ska prova för första gången så ska du låta köpet ta tid. Diskutera gärna med oss som jobbar här och låt oss hjälpa dig att finna vad som passar just dig.


Anekdot

Ordet cigarr härstammar från det spanska ordet “cigaro” som är sprunget ur ordet “siyar” - Maya-folkets ord för tobak.

Mina lokala tips till dig


Sturebadet

Sturebadet är verkligen en oas mitt i storstaden puls. Det är verkligen värt ett besök.

NK

Stockholm bästa shopping tycker jag att man hittar inne på NK. Där finns allt för alla smaker och man hittar oftast det man söker.

Restaurang Grodan

Restaurang Grodan på Grev Turegatan är mitt favoritställe om jag ska gå ut och äta lunch.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.