Jag bullar upp på
Kungsholmen

Bageriet Bulleboden
- Kavlar upp ärmarna för kvarteret

Sex år har gått sedan makarna Ekberg gick förbi bageriet Bulleboden på Parmmätargatan och blev blixtförälskade i lokalen. När den plötsligt blev ledig några månader senare verkade det vara ödet - och de slog till direkt!

“Det är så personligt här trots att det ligger i innerstan, det är som att både vi och våra kunder bor här på bageriet. Man kanske inte har en egen balkong, då blir uteserveringen deras uteplats för en stund. Det är just det vi vill få folk att känna - att det är som att komma hem”, säger Maria, som äger Bulleboden tillsammans med sin man Per.

Läs mer...
Det är så personligt här trots att det ligger i innerstan, det är som att både vi och våra kunder bor här på bageriet

Utbudet här är brett och ett besök passar sig lika väl för en lunch eller en fikastund, som för att köpa hem morgondagens frukostbröd. Gemensamt för alla godsaker är att de görs från grunden utifrån Marias egna recept.

“Det går att vara så kreativ med bakning och vi kan själva bestämma vad vi vill göra för dagen. Det kan vara något en kund bett om, en gammal klassiker eller något som vi själva tagit fram”, berättar Maria.

Att Bulleboden har anor från 1920-talet känns i luften när man kliver ned för den robusta trätrappan. Men det är inte bara de bevarade originaldetaljerna och doften av kardemummabullar som för tankarna till de gamla dagarnas bagerier och mötesplatser.

“Det är en härlig, lite gammaldags stämning i kvarteren runt kyrkan, med folk som går sin dagliga runda bland alla små butiker. Det är som en småstad inuti staden, där vi står för bullarna!”, säger Maria och skrattar.

Visste du att...

Både Maria och Per Ekberg har lång erfarenhet av restaurangbranschen, där Per bland annat har vunnit den ärofyllda titeln Årets kock.


Ett litet tips

Ett vanligt fel är att använda för mycket mjöl i degen när man bakar. Se till att degen blir blank och inte matt!


Anekdot

I Bullebodens lokaler har det varit kafé och bageri sedan 1927. Bullebodens skylt, som numera hänger inomhus, är i original från de första ägarnas tid.

Mina lokala tips till dig


Fruktaffären

Köp hem härlig frukt från Fruktaffären på Hantverkargatan.

Wijnjas Ost

Njut av delikatesser från Winijas Ost.

Taylors & Jones

Besök Taylors & Jones för helt fantastiska korvar och ett genuint hantverk.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.