Jag lyser upp
Johanneshov

Bombastic Pyroteknik
- Skapar stunder det slår gnistor om

I en liten verkstad några minuters promenad från Globen hittar du en av stadens mest explosiva verksamheter. Här bygger maskiningenjören Claes ihop alla möjliga och omöjliga specialeffekter och skapar en spänning, skönhet och wow-faktor som sätter krut i vilken tillställning som helst.

“Utmaningen är att skapa någonting utifrån kundens önskemål och de tekniska möjligheter och begränsningar man har, på det sättet är det väldigt kreativt. Det har jag med mig från mitt arbete som ingenjör, att testa sig fram för att lösa ett problem är bland det roligaste som finns” säger Claes som har drivit Bombastic Pyroteknik sedan 1999.

Läs mer...
Folk som inte är så insatta i fyrverkerier och specialeffekter blir ofta överraskade när de kommer till mig och ser vad som är möjligt

Visst kan ett hemmasnickrat fyrverkeri förgylla en fest eller ett bröllop. För den som vill ha något utöver det vanliga finns dock oändliga och ofta oanade möjligheter när det kommer till pyroteknik. Vare sig det rör sig om fyrverkerifontäner, en hel guldhimmel, rökridåer eller allt på en gång så hittar Claes en lösning.

“Folk som inte är så insatta i fyrverkerier och specialeffekter blir ofta förvånade när de kommer till mig och ser vad som är möjligt. Man har så klart förväntningar på sig vad man än levererar, men med just fyrverkerier är det lätt att överraska folk positivt.”

Visste du att...

Claes har tävlat i fyrverkeritävlingar, det så kallade inofficiella fyrverkeri-VM, över hela världen och har bland annat en silvermedalj från kanadensiska Montreal på meritlistan.


Ett litet tips

När du ordnar ett eget fyrverkeri - tänk på dramaturgin och smäll inte av allt på en gång. Ett riktigt bra fyrverkeri har en början, en mitt och ett slut.


Anekdot

Under åren har Claes byggt ihop många innovativa lösningar. Vid millennieskiftet förvandlade han Kalmars vattentorn till en raket med hjälp av fyrverkerier, där det såg ut som att tornet skulle lyfta upp mot himmelen.

Mina lokala tips till dig


Palmyras kebab

Ät ett riktigt skrovmål på Palmyras kebab

Årstafältet

Ta en promenad på det vackra Årstafältet

Årstaskogen

Årstaskogen mellan broarna vid vattnet är en enda stor pärla


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.