Jag blomstrar på
Östermalm

Bloomster
- Tänker utanför blomlådan

Momirs kärlek till det gröna började gro redan under barndomen i Kroatien, där han hjälpte till i sin mors blomsterhandel varje söndag. Trots att traditionerna skiljer sig åt här i Sverige insåg han snabbt att det är här som överallt - blommorna följer människor genom hela livet vare sig de förgyller en högtid eller lyser upp en helt vanlig dag.

”Den här butiken är tre meter bred men innehållet kan förändra hela kvarter - det är fantastiskt att något så litet kan göra så mycket. På samma sätt kan en enstaka pion förändra ett helt rum. Det behövs inte alltid stora buketter för att ge oss människor glädje”, säger Momir Zilic, florist och delägare av Bloomster.

Läs mer...
Att syssla med blommor handlar om att förmedla en känsla - det fungerar inte om man inte själv lägger ned sina känslor i det

Trots att han levt bland blommor och blad så länge drivs Momir av att det alltid finns nya saker att upptäcka när man låter kreativiteten flöda. Det gör han varje dag i butiken på Sibyllegatan, där han vill hitta den perfekta lösningen för såväl varje kund som för varje stund.

”Vissa säger att varje person är ett djur, jag tycker att varje person är en blomma. Jag älskar att lära känna människorna som kliver in i butiken och skapa något unikt tillsammans med dem. Att syssla med blommor handlar om att förmedla en känsla - det fungerar inte om man inte själv lägger ned sina känslor i det” säger Momir och ler.

Visste du att...

Momir är ingen gröngöling i branschen, redan som liten pojke jobbade han extra i sin mammas blomsterhandel i Kroatien.


Ett litet tips

Släng inte din växt för att den börjat sloka lite. Även något som inte är helt perfekt är vackert och med lite vatten och omsorg går den ofta att få tillbaka till sin forna prakt.

Mina lokala tips till dig


Café Saturnus

Köp hem fika från Café Saturnus

Mormors kök

Ta en matbit på Mormors kök - det är precis så härligt som det låter!

Choklad på Gourmandise

Unna dig en bit himmelsk choklad på Gourmandise.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.