Jag är i stöten i
Vasastan

Biljardexperten
- Tar spelet på fullaste allvar

Ända sedan svenskarna började samlas kring den ikoniska gröna filten på ungdomsgårdar, i villakällare och på den lokala puben har Biljardexperten huserat på Upplandsgatan. Här har spelet tagits på fullaste allvar sedan 1976 - i varje fall när det kommer till expertisen. Det märks inte minst när du möter butikschefen Jonas, som redgör för tyngder, material och millimetermått som ett flytande vatten.

“Med nästan allt vi jobbar med har vi allt från den enklaste hobbynivån till det mest avancerade, med specialister och samarbetspartners som är aktiva i världseliten. Det gör att du kan komma hit vare sig du är ute efter det bästa på marknaden eller bara vill ha roligt”, säger Jonas, som har jobbat på Biljardexperten i 15 år.

Läs mer...
Med nästan allt vi jobbar med har vi allt från den enklaste hobbynivån till det mest avancerade, med specialister och samarbetspartners som är aktiva i världseliten

I detta nöjesmecka tar det inte slut vid biljarden, här finns även allt du behöver inom dart, bordtennis, foosball, air-hockey och sällskapsspel. Trots det redan stora utbudet arbetar de ständigt med att introducera svenskarna för nya sätt att roa sig, där den senaste succén är den stigande stjärnan shuffleboard.

“Vi åker alltid runt om i världen och på mässor för att ta hem nya spel att visa upp. Det är exempelvis kul att vi lyckats få ut shuffleboard på ett så bra sätt. Det finns fortfarande väldigt mycket roligt runt om i världen som vi inte tagit till oss i Sverige än, så det kommer mer!”, berättar Jonas.

Visste du att...

Det är en vetenskap att tillverka en riktigt bra biljardboll. En uppsättning bollar som Biljardexperten säljer tillverkas i 99% fenolplast i en fabrik i Belgien. Här är tillträde strikt förbjudet för att bevara hemligheten kring hur tillverkningen går till.


Ett litet tips

Det är viktigt att biljardkön passar just dig och känns bra i handen. Det rekommenderas att besöka en fysisk butik för att kunna känna och klämma på kön innan du slår till.


Anekdot

Under sina många resor hittar Biljardexperten ofta biljardbord fyllda med historia som de köper hem och restaurerar. Bland annat har de ett bord som är 200 år gammalt i sin ägo.

Mina lokala tips till dig


Köp skivor på Upplandsgatan

Här ligger Stockholms Skivbörs och Cosmos Factory, båda har bra grejer!

Royal Barbershop

Besök Barber Big T för en grym klippning av både skägg och hår.

Spela biljard

Det finns många bra biljardhallar här i området, såsom Biljardpalatset och JoLo & Co.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.