Jag skapar på
Kungsholmen

Arvidsons Glas & Ram
- Där hantverk och konstverk möts

I 27 år har Marie Kamras arbetat i konstens tjänst på Kungsholmen, även om det inte alltid var glasklart att det skulle bli just så. Efter en utbildning i programmering och några månaders arbete bakom datorskärmen följde hon sin dragning till det kreativa och tog över en ramverkstad.

“Jag halkade in lite som på ett bananskal och började som lärling i min egen firma där jag fick lära mig allt från grunden av mina anställda. Men jag kände direkt att jag hade hamnat rätt - att få syssla med hantverk och möta människor i konstens tecken gör att det fortfarande är ett roligt och meningsfullt arbete“, säger Marie, som har drivit Arvidsons Glas & Ram sedan 1989.

Läs mer...
Mötena och hantverket har lika stor del i varför detta är så roligt

Marie har en stark koppling till konstnärsvärlden och erbjöd länge ett stort utbud av konstnärsmaterial i butiken. Även om färgerna och penslarna har fått ge rum för annat är konsten alltjämt i centrum. Dels då en handgjord ram är ett konstverk i sin egen rätt, men även då ramen är till för att lyfta fram verket den omfamnar. Vurmen för färg och form är något som aldrig försvunnit från Arvidsons - något som även kan sägas om Marie själv.

“Under alla år har jag haft stängt i kanske en vecka eller två på grund av sjukdom. Det är mycket arbete när man har hand om nästan allt själv. Men det är också det som är så roligt, att jag har ett varierande jobb där jag får träffa så mycket människor. Mötena och hantverket har lika stor del i varför detta är så roligt”, säger Marie.

Visste du att...

Arvidsons Glas & Ram öppnade redan 1936 på Kungsholmsgatan som glasmästeri och ramverkstad. Just denna kombination var vanlig hos tidsperiodens hantverkare för att fylla ut arbetsdagarna.


Ett litet tips

Se till att använda syrafri kartong bakom din bild för att verket ska bestå. Det är jätteviktigt eftersom syran gör att bilderna gulnar och blir spröda över tid.


Anekdot

Det är inte bara tavlor och bilder som kan förgylla en vägg. Ett av de jobb som Marie blivit mest nöjd med genom åren är inramningen av en gammal medalj, som tillsammans med bakgrund och ram fick ett helt nytt liv.

Mina lokala tips till dig


Phil’s Burger

Goda hamburgare på Fleminggatan, även med vegetariskt alternativ

Bröderna Fritzdorf

Köp hem ekologiskt bröd från detta härliga bageri

Wijnjas Grosshandel

Köp hem kända ostsorter eller ostar från mindre svenska, italienska och franska gårdsmejerier


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.