Om Marie Pettersson

Välkommen till Förskolan Vågskålen! Vi är en privat förskola med fyra avdelningar. Vi har en småbarnsavdelning, två avdelningar med 3-4 åringar och en avdelning för de barn som ska börja skolan. Förskolan ligger nära Skärholmens centrum. För oss är det viktigt att ha en bra kontakt och ett bra samarbete med barnens föräldrar. Vi arbetar med ett varmt och kärleksfullt förhållningssätt. Vi ger barnen tillit och positiv uppmärksamhet.

Verksamhet

Barn har en rad olika behov och önskemål. Varje behov och önskemål har en egen skål som behöver fyllas på olika mycket vid olika tidpunkter under barnens vistelse på förskolan. När vi lyckas få en bra balans mellan de olika skålarna kommer barnen att utvecklas mot uppsatta mål.

Vi ger barnen en innehållsrik och utvecklande resa där vi serverar ett rikt utbud av aktiviteter anpassade efter barnens ålder och kompetens.

Vi arbetar med ett ”ja klimat” och mycket ”öppna dörrar”. Vi har en bejakande, tillåtande och öppen attityd till det barnen gör och vill göra. Vi låter barnen leka mycket och har personal som engagerar sig i det barnen gör.

Pedagogik och arbetssätt

Alla barn kan och vill lära sig nya saker. Under rätt förutsättningar kan alla barn utvecklas positivt.

De barn som kommer till förskolan har naturligtvis olika förutsättningar och begåvningar. Vi arbetar utifrån att se till varje enskilt barns möjligheter och bygga vidare på dessa.

Grunden till att barnen skall utvecklas är att de mår bra och är omtyckta som de är och att de får upptäcka och lära sig olika saker i sin egen takt. En viktig del i det hela är att det skall vara kul att vara på förskolan. Vi sätter barnen i centrum med allt vad det innebär.

Vid olika tidpunkter under livet, på kort- och lång sikt har vi olika behov. Pedagogens främsta uppgift är att vara med baren och vara lyhörd för de signaler som barnen ger och tolka dessa och ge varje enskilt barn det som barnet behöver för att utvecklas mot de mål som vi satt upp.

I olika skeden behöver barnen olika saker. För vissa barn kan behovet av omvårdnad vara det primära medan det för andra barn kan finnas stort behov av rörelselek. Samtidigt kan det vara så att det finns barn som vill sitta ner och läsa en bok. Barnen ger ständigt uttryck för vad de vill och vad de önskar och hur de mår. För oss som arbetar på förskolan är det viktigt att förstå barnens olika behov och tillgodose dessa oavsett vilket barn det är.

Vi serverar barnen ett rikt utbud av aktiviteter. Det skall finnas möjligheter för alla barn att upptäcka och prova på nya saker.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 1
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 2
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 3
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 4
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 5
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 6
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 7
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 8
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 9
  • Marie Pettersson Förskola, Fritidshem, Stockholm - 10

Marie Pettersson, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnFörskolan Vågskålen AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande15.08.2002
Org.nr:5566309273
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch85100 Förskoleutbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Ingrid Marie PetterssonOrdförande
Ingrid Marie PetterssonVerkställande direktör
Eva Marie-Louise WirströmLedamot
Ingrid Marie PetterssonLedamot
Kim Mikael WirströmSuppleant
Rolf Lennart Sören PetterssonSuppleant
Lars Peter BorwinRevisor
Lina Margaretha Viola AnderssonRevisorssuppleant