Om Malmö Konsthall

Malmö Konsthall är ett stort, lättillgängligt och öppet rum för samtidskonsten precis vid Triangelns tågstation i Malmö. Varje år visas ett flertal utställningar med både lokala, nationella och stora internationella konstnärer i en fantastisk byggnad, skapad 1975 av Klas Anshelm. Alltid fri entré.

Malmö Konsthall

Malmö Konsthall är en av Nordens största konsthallar för samtidskonst. Konsthallen, som öppnade 1975, är känd för sin arkitektur av Klas Anshelm och för att under många års tid tagit välkända konstnärer till Malmö. Utställningar med internationell fokus varvas med nationella och lokala konstnärer. Utöver ett flertal stora utställningar per år ordnas evenemang inom olika konstformer: teater, film, litteratur, scenkonst och samhällsdebatt. På Malmö Konsthall finns en verkstad, ett auditorium, en bokhandel – den enda med specialinriktningen konst i Skåne – och restaurangen SMAK.

Konsthallen har årligen närmare 180.000 besökare och är en del av Malmö stad. Konsthallen har alltid fri entré både till utställningar och program.

Malmö Konsthalls utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Malmö Konsthall Galleri, konsthandel, Malmö - 1
  • Malmö Konsthall Galleri, konsthandel, Malmö - 2
  • Malmö Konsthall Galleri, konsthandel, Malmö - 3
  • Malmö Konsthall Galleri, konsthandel, Malmö - 4

Malmö Konsthall, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Malmö Kommun

Bolagsform

Kommun

Datum för upprättande

01.01.1974

Org.nr:

2120001124

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

500000 - 999999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

88101 Öppna sociala insatser för äldre personer, 85201 Grundskoleutbildning och förskoleklass, 85100 Förskoleutbildning, 87301 Vård och omsorg i särskilda boendeformer för äldre personer, 87201 Boende med särskild service för personer med utvecklingsstörning eller psykiska funktionshinder

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

0