Om Mötesplats Kupan Örnsköldsvik

Välkommen till Kupan Örnsköldsvik! Vår målsättning är att alla ska känna sig välkomna! Butiken fungerar som en mötesplats för människor där man träffas, tar en kaffe, umgås och handlar.

Då och nu

Örnsköldsviks Kupankrets bildades år 1992. Secondverksamheteten startades i små lokaler 1993 och vi växte snabbt. 1996 flyttade vi till större lokal där verksamheten fortfarande bedrivs. Idag 2017 finns 22 aktiva, där alla på olika sätt bidrar och arbetar tillsammans. Dagligen är det ca 100 kunder som besöker Kupan. Under 2015 renoverades butiken och fick en egen ingång. Numera ligger entrén på Apoteksgränd 4A och vi har en ny och fräsch lokal.

RK-designavdelning

I butiken finns en RK-designavdelning. Syftet är att återanvända istället för att kasta. Vi renoverar, lagar, målar och dekorerar. Vi väver också mattor och syr kuddar av återanvänt materiel. Våra färdiga produkter finns i RK-designavdelningen där vi ger tips på hur man kan använda dem och även vad som kan passar ihop.

Vill du lämna in kläder eller saker?

Vi tar emot det mesta; kläder, husgeråd, prydnadsföremål och möbler. Det som lämnas in bör vara helt och rent. Vi kan också hämta möbler om det finns möjlighet. Ta hänsyn till att det finns människor som är mycket allergiska mot dofter. Undvik gärna att använda parfymerad tvättmedel och parfymer vid inlämning och tänk på att emballera riktigt.

Inlämning av varor sker på vår lageravdelning som ligger på Apoteksgränd 3 D, mittemot vår butik. Kontakta gärna personalen innan inlämning.

Övrig verksamhet

En del av överskottet går till Röda Korsets katastrofhjälp. Vi bedriver även besöksverksamhet, samarbete med Arbetsförmedlingen, SFI, Komvux, kommunen med flera. Vi försöker vara en resurs för människor med olika behov, oavsett om det gäller arbete eller hälsa.

Mötesplats Kupan Örnsköldsvik, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Svenska Röda Korset Kupan Verksamheten

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

10.12.1994

Org.nr:

8896012286

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Nej, inte registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

88994 Humanitära insatser, 47792 Specialiserad butikshandel med övriga begagnade varor

Exekutiva befattningar/Administration