Om Lilla Laxen Drive In & Restaurang

Drive in och trevlig restaurang vid E6 exit 59, Onsalamotet Kungsbacka. Här serveras du smart mat i restaurangen eller kan ta med direkt. Vill du ha take away så hämtar du lunchen eller middagen här. Vi använder fin, färsk lax och vi lagar allt från grunden. Lilla Laxen är ett smart val - för såväl stor som liten.

Historien bakom Lilla Laxen

Det hela började i slutet av 1970 talet då makarna Lagnell bestämde sig för att avsluta sina dåvarande anställningar i Göteborg och istället satsa på att börja odla lax. I mitten av Halland började de med små odlingar av regnbågslax som de sedan födde upp till 3-4 kilos storlek, vilket på den tiden var ganska ovanligt. Med egna odlingar kunde de förutom att exportera lax till Europa även öppna en liten laxbutik i samhället Heberg, med dagliga leveranser av färsk råvara. Butiken växte med åren som gick och sortimentet utvidgades också med produkter som inte behövde tillagning utan var färdiga att ätas. När kunder började äta produkterna de köpt i sina bilar ställdes det ut lite bord så man även kunde äta på plats.

1996 när nya motorvägen byggdes förbi samhället flyttade även Laxbutiken med ut till nya motorvägen och byggde samtidigt en större restaurang med ett sjuttiotal sittplatser. Även här växte verksamheten och sönerna Jonas och Jerker började också på heltid att arbeta i verksamheten. 2003 öppnades en filial i Bohusländska Ljungskile med samma koncept som i Halland. Efter ytterligare några år behövdes både större och modernare lokaler för att kunna utveckla verksamheten. 2009 byggdes det därför en helt ny fastighet i Heberg med större kök, restaurang, butik samt med nya konferenslokaler. Dessutom fick inredningen ett modernare intryck som även tillämpades i butiken i Ljungskile när den gjordes om året efter.

Idéerna om att fortsätta utveckla företaget har funnits i många skepnader under decennierna som gått, men har under de senaste åren vuxit fram till att försöka skapa en enklare, lite mindre restaurang där maten ska vara god samtidigt som det ska gå fort att få den serverad. Resultatet av detta har alltså blivit ”Lilla Laxen”.

Lilla Laxen Drive In & Restaurangs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 1
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 2
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 3
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 4
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 5
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 6
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 7
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 8
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 9
  • Lilla Laxen Drive In & Restaurang Restaurang, Kungsbacka - 10

Lilla Laxen Drive In & Restaurang, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Lilla Laxen Drive In & Restaurang

Lars Petersson

mer än ett år sedan

Dyrt och lite mat samt alltid lång väntan. Dåligt förberedda

Kristofer Rask

mer än ett år sedan

Riktigt gott! Vi käkade grillad lax med potatis och skagenröra. Maten var riktigt varm och fräsch.

Lugn atmosfär i lokalen och trevlig och hjälpsam personal.

Borde finnas fler Lilla Laxen utmed våra vägar. :)

Johan

mer än ett år sedan

Rent ,fräscht och unga trevliga tjejer som serverade, men en rätt som kostar 132kr måste vara mycket bättre än det som serverades. Smaklöst och tråkigt upplagt på en frigolitbit.

Marie-Louise & Tomas Dahlgren

mer än ett år sedan

Absolut fräschaste och godaste snabbmat jag fått utmed en motorled! Ja, det kostar lite mer än McDonalds bredvid, men här får man nyttig och läcker mat som är ett alternativ till den obligatoriska hamburgaren med pommes. Dessutom ingår kaffe, och vill man ha ett glas vin till det goda kan den som inte kör njuta lite extra. Att detta inte vuxit till en rikstäckande kedja än är bortom mitt förstånd?!?

Linus O

mer än ett år sedan

Hade inga förväntningar när jag kom dit då det såg ut som vilken snabbmatsrestaurang som helst men var riktigt gott och fräscht. Så gott så man kände sig glad och lycklig när jag åkte därifrån. Åt 6 laxar i en laxask som bestod sv 6 olika små laxrätter/snittar och det var väl värt 145 SEK.

Mr Lax

mer än ett år sedan

Maten serverades i frigolitf?rpackning. Vi var hungriga när vi lämnade restaurangen. Matförpackningen var vi tvungna att slänga själva och detta till ett ppris av 145kr. Dit åker vi inte igen.