VI BIDRAR TILL LEVANDE NÄROMRÅDEN

SVERIGES STÖRSTA YOUTUBERS
HYLLAR LOKALA FÖRETAG

Scrolla ner för att se dem berätta om sina favoritföretag. En ny film varje vecka fram till jul!

Se vår film om levande närområdenRejta ditt favoritföretag

I över 100 år har vi på Eniro hjälpt människor att hitta det de söker i sin närhet, och hjälpt lokala företag att hitta kunder. Det gör att lokala företag överlever, och närområdena förblir levande och härliga att upptäcka.

profile

Klas Eriksson

Komikern från norr

"Hej jag heter Klas Eriksson. Eniro har frågat mig om mina smultronställen här i Stockholm. Här har ni mina tre bästa tips i Stockholm."

Restaurang Ramblas

Favoställe!
Litet spanskt hak som serverar väldigt bra tapas. Det känns varmt och hemtrevligt med mycket bra atmosfär. Absolut ett ställe man borde besöka!

Restaurang Ramblas
Amida Kolgrill

Kolgrill när den är som bäst!
Helt suverän mat. Ett tips är att testa Adana med ris. Har aldrig blivit missnöjd.

Amida Kolgrill
Ugglan Boule & bar

Vuxendagis.
Superskoj ställe där det mesta finns för oss vuxna som vill ha lite skoj. Kan vara rätt mycket folk men det brukar alltid finnas något skoj att hitta på. Blev själv torsk på shuffleboard. Värt ett besök!

Ugglan Boule & bar
profile

Big Steve

Engelsmannen i Sverige

Big Steve är londonkillen som tog sitt pick och pack för att bege sig till...Skellefteå (av alla ställen) och testar sig igenom hela svenskheten - snus, surströmming och “super fika” är några saker han testat. Big Steve älskar Sverige och är du svensk och vill se någon annans syn på Sverige är Big Steve From England rätt för dig!

Virum Älgpark

This is really a must see place to get so close to the moose is amazing .If your in vimmerby you must go and see them.Shell the onwer is a great man and speaks great english i would go back again i loved it

Virum Älgpark
Brunneby musteri

Great place to go and see some swedish home grown jams, apple juice .Big thanks to gunnar for showing me around.

Brunneby musteri
Grenna Polkagriskokeri

Linnea and the team where excellent and so friendly ,what a great place to look round and see how there make the candy. You cant go to Gränna without popping in to meet the team.

Grenna Polkagriskokeri
profile

Therese Lindgren

YouTube-stjärna

"Hej! Jag heter Therese, och här är några av mina favoritställen i mitt närområde! Jag föredrar små lokala guldkorn framför stora företagskedjor alla dagar i veckan! "

8T8 medveten mat

SÅ GOTT!
8T8 serverar mat man blir frisk av! Näringsrik, god och fantastiskt vacker mat som går att äta på plats eller ta med. Kan verkligen rekommendera mango/passionsfrukts-tårtan! MUMS

8T8 medveten mat
Kattstallet

Sveriges mysigaste plats?
Kattstallet har utan tvekan det mysigaste cafét jag känner till. Vart annars kan man fika hembakat och kika på kattungar för en billig peng? Gillar butiken och loppisen också såklart, men caféet är fantastiskt!

Kattstallet
profile

Matgeek

YouTube-kocken

"Jag är ofta ute och letar efter bra svenska småskaliga matproducenter och då är det bra att få tydliga sökresultat med en karta som gör jobbet så smidigt som möjligt. Kombinationen med omdömen direkt på sidan gör att det är lätt att hitta riktiga guldkorn! "

Franzéns Charkuterier

Kan det här vara Sveriges bästa chark?
Av Linderödssvinen som går ute året om och bökar i hagarna skapar de kanske Sveriges bästa chark. Den smala korven och allt lufttorkat kött är obligatoriskt att köpa med sig från gårdsbutiken.

Franzéns Charkuterier
Vallgarns Gårdsmejeri

Getosten är god men ostkakan är fantastisk
Bunkra med ordentligt med getost från en svensk allmogeras. År av erfarenhet sätter sina spår i de ljuvliga produkterna. Förutom all ost är ostkakan en personlig favorit.

Vallgarns Gårdsmejeri
Sussis gårdsbageri

Underbart bröd, väl värt en omväg
Från det här lilla gårdsbageriet kommer en mängd olika fantastiska limpor, bakverk och hårt bröd. Det är svårt att inte förköpa sig när man åker dit. Rekommenderar särskilt det danska rågbrödet, äppellimpan, blåbärsgrottorna och hennes hårda bröd.

Sussis gårdsbageri
profile

Sp4zie

Gamern

"Jag tycker Eniros ambition är väldigt trevlig! Franchise i all ära, men den personliga småföretagaren tycker jag bidrar enormt mycket mer till ett härligt närområde än kanske någonting annat."

Älskade Traditioner

Waffle-licious
Very delicious waffles, tried the classic Nutella as well as the more interesting salmon wraffle! Both very enjoyable! Great atmosphere and nice staff! Perfect for the Sunday brunch :)

Älskade Traditioner
Meatballs for the People

The way it should be
Like any Swed, I am picky when it comes to meatballs. And even tho they do serve some variations, the traditional meatball at Meatballs for the People delivers exactly what I am looking for. This is where I send friends from other countries to experience the REAL deal when it comes to Swedish meatballs, but that doesn't mean it won't serve me as the perfect lunch too :)

Meatballs for the People
Lanka Te

Refill here
Even tho I've come to learn what I like when it comes to my tea, sometimes you just get that urge to go and stick your nose into a new weird mix and see if it's the newcomer to your collection, and Lanka surely delivers. The variety alone is astonishing for such a small cozy shop.

Lanka Te
profile

Rosanna & Mies

Glutenfria familjen

"Vi vill vara med i detta projekt för att vi själva är småföretagare - och känner starkt för att Eniro vill hjälpa småföretagen stå starkare mot jättarna. Att det finns ett levande närområde är för oss viktigare än att det finns många stora gallerior! "

Pizzeria Massimo

Underbart!
Fantastiskt god glutenfri pizza, det märks verkligen att han älskar det han gör! Utifrån ser det rätt tråkigt ut men han har inte ägt stället så länge. Kul med udda topping på pizzan!

Pizzeria Massimo
La Pizza

Härligt!
Bra botten! Mycket fettig och "slabbig" som en riktig pizza. Mycket topping och sås på vilket vi gillade!

La Pizza
Aktern och Fören

Sveriges bästa glutenfria pizza!
Extremt bra botten! Riktigt lik en glutenpizza, en självklarhet att besöka. Härlig värme och väldigt fin lokal.

Aktern och Fören
profile

Gt Board

Bilfantasten

"Jag gillar att lyfta lokala företag, särskilt de som fungerar för oss föräldrar."

Clean Car

Smidigt
Perfekt med en biltvätt som tillåter att man tvättar själv dygnet runt. Maskintvätt är inte något för oss som verkligen tar hand om våra bilar. Dessutom nära ett av de nedlagda militärflyfält vi använder.

Clean Car
Proffsiga Saxen

Bra
Bra med en frisör som alltid tar sig tid för dig eller din dotter, lyhörd för önskemål. Se bara till att passa tiden :)

Proffsiga Saxen
Gustavsvik Upplevelsebad

Äventyrsbadet Gustavsvik
Gustavsvik. Kul äventyrsbad med skoj vågmaskin som är vldigt populär hos dottern. Fint namn också :D

Gustavsvik Upplevelsebad
profile

Familjen Wikström Malmqvist

Familjen på Söder

"Vi är med i denna kampanj med huvudanledning för att båda vi är småföretagare själva, så vi älskar att lyfta småföretag. Det är småföretagare som gör närområden spännande! Det är därför vi tycker detta är så kul! "

MOC

Bästa frisörsalongen ever!
Älskar att klippa mig på MOC, man känner sig SÅ omhändertagen och får en välbehövlig paus. Världens nyrikaste salong, man utrustas med kaffe och något härligt snacks medan man får sin behandling, och att få håret tvättat (och hårbotten masserad) i ett nedsläckt rum där det visas mysig film är nedvarvning DELUXE! Kan varmt rekommendera MOC, har klippt mig framförallt hos Maggie och Freja men även andra frisörer som jobbar där. Alla har varit toppen!

MOC
Maj massör på Folkungagatan

Majs Massage är Fantastisk!
Inne på Hårmakeriet hittar man Maj som är en gudabenådad massös! Alla som testar Majs massage blir helt golvade! Kanske lite farligt att tipsa om henne då det förmodligen kommer blir svårare att få tid ;) Skulle det finnas 6 stjärnor skulle hon få det!

Maj massör på Folkungagatan
Butik 654

Stockholms bästa butik!
6/5/4 har en unik atmosfär och riktigt bra kläder! Personalen är väldigt kunnig och supertrevlig! Mig hittar man stort sett alltid hängandes i deras café ;)

Butik 654
profile

Sabina & Ludde

Nyblivna föräldrarna

"I samband med att vi fick möjligheten att vara med i gvfv vände sig Eniro till oss då de just nu har en kampanj där de vill hylla småföretagen runt om i Sverige. Vi tycker detta är jätteroligt och vi håller med om att man borde lyfta fram de små företagen som faktiskt bidrar till charmen i närområdena och gör dem hemtrevliga. Vi har därför valt ut 3 st av våra favoritföretag som vi tycker är värda att uppmärksammas lite extra mycket, se våra val och läs våra omdömen på Eniros hemsida. "

Så gott som nytt

Prisvärt och mysigt
En liten mysig butik med de mesta man kan tänka sig till barnen för otroligt förmånliga priser. Trevlig personal och man kommer alltid därifrån med något litet fynd!

Så gott som nytt
Rosenhill MC Café

Mysigt hojcafé med rätt feeling
Ett välkomnande fik som är fantastiskt att besöka att besöka under sommarhalvåret. Helst såklart på motorcykel men även annars klart. Familjevänligt med fina hojstråk runt om.

Rosenhill MC Café
Himmelska hundar

Underbart café för dig med hund
Ett jätte härligt café där både du och din hund kan varva ner med någonting gott. Alltid god stämning och härliga människor

Himmelska hundar
profile

Priscilla

"I ett samarbete med Eniro har jag fått äran att hjälpa de att hylla småföretagare och lyfta närområden och jag tänkte visa er mina favoritställen i Solna. Jag känner verkligen med hjärtat för dessa småföretagare som kämpar för att överleva i ett samhälle där stora kedjor har ett övertag. "

Hårlek

Priscilla Mutumba
Mysig frisörsalong som erbjuder även barnpassning. Sandra är en noggrann frisör som är mån om att varje kund ska gå därifrån nöjd och glad. Helst lycklig. Salongen har även spraytan, ögonfransförlägning samt vaxning. Du kommer aldrig mer byta frisör.

Hårlek
El Gaucho Kött & Delikatess

Grym service och ett utbud från hela världen
Svensk kött samt delikatesserfrån spanien och italien. Chilenska piroger och en massa annat gott.

El Gaucho Kött & Delikatess

Hylla ditt favoritföretag

sök upp det och skriv ett omdöme du med