Om LE VILLAGE Restaurant & Wine Bar

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

LE VILLAGE Restaurant & Wine Bar, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnLE Village Depot & Vinhandel AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande21.09.1977
Org.nr:5561955682
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall1 - 49 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch56100 Restaurangverksamhet, 93290 Övrig fritids- och nöjesverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Robert Georg BergVerkställande direktör
Robert Georg BergLedamot
Gun Marianne Jarsell BergSuppleant

Omdömen om LE VILLAGE Restaurant & Wine Bar

Cecilia Wahlén

mer än ett år sedan

Osedvanligt god potatisgratäng och entrecoten var klart godkänd. Mysig miljö och trevlig personal. Till efterrätt crème brulé och en smarrig hallonsorbet. Överlag en mycket trevlig restaurangupplevelse.

Uteätare

mer än ett år sedan

Alla är värda en andra chans.
Efter kvällen som var ett bottennapp (se föregående inlägg) så var vi där på ett återbesök. Nu var maten jättegod o servicen proffsig o bra. Nu känner vi igen oss o kommer gärna tillbaka igen.

Emma

mer än ett år sedan

Maten och vin var mycket gott (alla tillbehör som var på menyn fanns inte men det är ju förståligt med tanke på att det var första kvällen efter semestern och det vi fick istället passade oss bättre än det som stod på menyn) Carpaccion något tjockt skivad för min smak. Oxfilen med portvinskyn var supergod =)

Var väldigt tveksam till en kväll på denna resturangen med tanke på vad tidigare gäster delat med sig av. Men alltingen har de tagit till sig av kritiken eller så var det en annan servitör som vi träffade, för det fanns inget att klaga på ang. servicen.

Josephine

mer än ett år sedan

Le Village är verkligen ett av mina favoritställen i stan! Dom säljer en massa olika ölmärken, vilket jag jag tycker är kul eftersom att jag gillar finöl. Dessutom så kan man köpa kvällens rätt för en billig peng. Bra för oss studenter!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Vi var ett sällskap på 4 personer som hade bokat bord till kl 21. Först fick vi stå en bra stund vid dörren och när ingen hade tagit emot oss gick vi fram till baren och sa till, fick då ett väldigt nonchalant bemötande. Ca 20 min senare hade vi fått vårt bord. Vi beställde förrätt och huvudrätt samtidigt. Förrätten fick vi snabbt men huvudrätten fick vi inte förrän kl 23!!! 3 i sällskapet fick då bara köttet men inget tillbehör. När vi väntat en liten stund gick en av oss ner till köket för att säga till då inga servitörer syntes till. Då fick hon som svar på frågan varför vi inte fick nåt tillbehör att det inte stämde och att de skulle komma till vårt bord för att kolla upp det. Vi fick tillslut tillbehören och hade ändå en mkt trevlig kväll. Men det var inte Le Villages förtjänst. Hade det inte varit för att maten var ok så hade de fått en etta i omdöme.

Teresia

mer än ett år sedan

Vi var fem st som bestämt oss för en afterwork. Vi hade inte beställt bord och tog ett av barborden. Då det bara är fyra sittplatser tog vi en stol från ett annat bord så att den femte personen slapp stå. Efter att vi suttit och druckigt vårt vin och öl i en timme kommer en servitör fram och skäller ut oss och påstår att vi hindrar dem från att jobba genom att sitta fem vid bordet. Lägligt nog gjorde han det när vi peecis hade druckigt ur glasen så det kändes som de verkligen vilke bli av med oss. Vi gick direkt och kommer aldrig mer gå tillbaka. Gången innan fick vi vänta över 30 min vid bordet på vår beställning av öl och ytterligare 1tim på förrätten. Uruselt och snorklig inkompetent personal!

Karin Olsson

mer än ett år sedan

Vi blev tyvärr mycket besvikna på ett besök hos Le Village tisdagen 20 december när vi var en grupp på elva personer som skulle fira vår chefs 65-årsdag. Kortfattat:
- Vi blev nonchalant mottagna när vi kom in (inte mötta innanför dörren, utan killen bakom disken lät oss först stå och se förvirrade ut ett tag och bad oss sedan på ett som vi uppfattade ganska nedlåtande sätt att komma fram till honom och "anmäla" oss)
- När vi blivit visade till våra platser kom samme kille fram och förklarade att eftersom vi var så många fick vi samsas om max 3 olika förrätter respektive huvudrätter eftersom köket inte klarade mer. Ingen hade sagt detta till oss i förväg trots att vi talat med den som skulle vara chefen två gånger på telefon och uttryckligen frågat om vi behövde förbeställa. Detta påpekade vi men fick inget gehör för. Dålig start på kvällen.
- När vi fått smälta detta lite kom servitrisen och pratade återigen om att vi behövde begränsa oss, kanske till 2-3 rätter totalt... Inte den minsta ansats till beklagan från någon av de två anställdas sida, utan snarare tyckte vi en lite utmanande attityd
- När vi väl samsats om och beställt 3 förrätter kom servitrisen tillbaka och meddelade att det "bara fanns 3 carpaccio kvar efter helgen" (efter helgen..? detta var på tisdagen..?), så några av de 5 som ville ha carpaccio behövde byta
- En av vinflaskorna vi beställde in under middagen visade sig vara korkskadad. Den hade dock hunnit hällas upp till fullo i 5-6 glas innan första personen märkte detta. När en av oss gick ner med den för att meddela detta var det första hon fick av servitrisen inte en ursäkt utan frågan hur många som fått upphällt av den. När vår kollega sa att det kunde hon inte riktigt svara på så möttes hon av som hon upplevde det himlande ögon och en suckande attityd. Vi fick visserligen nya glas och en ny flaska men det kändes som om det satt långt inne.
- När vi skulle beställa efterrätt så fick vi veta att det fanns ingen chokladfondant. Den var "slut". Hur då slut..? Choklad måste väl vara rätt lätt att tillgå..? Vaniljglass..? Trots att det var många av oss som var sugna på just chokladfondanten fick vi alltså nöja oss med något annat på den begränsade efterrättslistan.
- En av oss ville ha te istället för kaffe till efterrätten och frågade om det fanns grönt té. Det fanns det inte enligt servitrisen. Rött té då? Ja, det skulle det nog finnas. Hon kom sedermera tillbaka och meddelade att det visst bara fanns svart té...
- När vi fick notan meddelade servitrisen att hon inte hade tagit betalt för den korkskadade vinflaskan. Detta fick ju oss vid det laget nästan att bryta ut i skratt...(möjligen menade hon att hon inte tagit betalt för ersättningsflaskan, men det såg vi ju inte förrän i efterhand och det var inte så väl uttryckt i så fall)

Summa summarum så blev det lite för mycket för att vi skulle kunna var något annat än rätt så missnöjda. Tror faktiskt inte någon av oss kommer att gå till Le Village igen, trots att miljön och maten egentligen hade goda förutsättningar, och vi förundras över det goda betyget i GP bara några veckor innan.

Karin Olsson

Peter E

mer än ett år sedan

Var där förra veckan och åt och drack för nästan 1000kr 2 pers. Fick ett långt hårstrå i maten och när jag påpekade det så fick jag som en sur min och ett nästan motvilligt erbjudande om att de kunde ge mig en ny maträtt. Inget ställe jag kommer gå tillbaka till

Josephine

mer än ett år sedan

Jättemysigt ställe med god mat och trevlig atmosfär! Någon sa att lokalen är en gammal iskällare från 1800-talet också. Jag rekommenderar det väl :-)

na

mer än ett år sedan

Fick stå ute i kylan och vänta trots förbeställning. Nonchalant personal. Mycket angelägna när man bokar. Kommer inte att besöka detta ställa oavsett deras anledning.

Annika

mer än ett år sedan

Vi hade beställt bord till kl 19 i tron i att det skulle bli lagom tid eftersom vi hade barn med oss och inte ville bli för sena. Efter 40 minuter hade vi varken fått bröd eller ens vårt vin. Kl 21 kom maten in, då hade vi räknat med att vara på väg hem! Kyparen var nonchalant och ovänlig. Synd på en sån vacker lokal!

EK

mer än ett år sedan

Den 30/11-13 gick vi förväntansfulla till Le Village. Servitören som knappt hälsade oss välkomna placerade oss i en korridor vid ett bord. Mycket tråkigt att sitta på ett undantag. Vi kände oss verkligen undanskuffade.Vi beställde röding och hjortytterfilé. Nu började en mycket lång väntan Och vi väntade och väntade och väntade...
För att inte svälta ihjäl frågade vi efter en aptitretare.Men det fanns ingen att få!!! Vi bad då om en bit bröd. Men även där fick vi nej. Svaret var att brödet var i ugnen! Huvudrätterna kom in knappt ljumma. Båda var ätliga, rödingen smakade inget visserligen men hjorten fick godkänt. Vinet som rekommenderades var gott. Tyvärr förtogs vårt besök av servitrisens armsvettslukt (!). Är det för mycket begärt att hålla sig ren när man vistas i en miljö som skall vara aptitretande? Ingen frågade oss om maten smakade bra eller om vi ville ha något mer att äta eller dricka. Vi kommer inte att besöka Le Village någon mer gång. Och brödet - det såg vi aldrig till.
Vad som kan göras bättre? Allt!

Uteätare

mer än ett år sedan

Först o främst - man ska väl inte behöva gå o hämta personalen för att få beställa. Speciellt inte när det knappt är några andra gäster där. ( det förstår man varför, lite senare) . Först o främst - jag tyckte inte att vi et var goo (glasvin) smakade surt o billigt dunkvin. Kommentar från servitören: du kan ju få en annan sort nästa glas...,(!?) när maten kom in så var det så mycket sky att sevitrisen hade tummen i den.inte särskilt aptitligt. Det var som att få en tallrik soppa, med en liten köttig i. Potatisgratängen var helt kall så den fick vi skicka in igen för uppvärmning. Grönsalladen smakade bara vatten, typ nysköljd. Servitören höll med o sade att de skämdes för att servera denna, men"det är så ägarna vill ha det"men vi skulle kunna få lite dressing till, sade han. Men det fick vi INTE. Två av personalen kom o frågade den obligatoriska frågan: smakade det bra? När vi sade vad vi tyckte så ryckte de bara på axlarna o sade att det är så här vi serverar. JAHA, då behöver iallafall inte vi återkomma!!!

sandra

mer än ett år sedan

Maten var ok och servicen var skit. Kom igen, se detaljerna i det ni gör. Det krävs så lite för att det ska bli bra. Önskar att någon annan tar över lokalen för det är väll egentligen det enda som är riktigt bra.... Skärp till er.... Pinsamt

Jakob

mer än ett år sedan

Vi väntade på maten i två och en halv timme.

Efter två timmar kom kyparen ut och sa "Jag får be om ursäkt. Jag vet inte vad kocken sysslar med, han verkar vara helt borta".

Anonym användare

mer än ett år sedan

Bra och trevlig lokal, servicen är ok och maten var nästan kall och inte värd sitt pris.

Anders

mer än ett år sedan

Vi var bland dom första som kom hit för en trevlig fredagsafterwork och fick ett av dom trevliga barborden. Dessvärre blev vi "utslängda" eftersom vi suttit och druckit vårt vin och vår öl i en timme. Undrar vad man tänkte på när säkerligen långt mer mer än hälften av lokalen var tom. Nie Wieder.

Kristina

mer än ett år sedan

Vi var där igår kväll, och tycker att det var mycket trevlig atmosfär och god mat! Kan varmt rekommenderas :-)

Johan B

mer än ett år sedan

Gick dit med några polare en kväll för att dricka öl, men bestämde oss för att äta något oxå. Rejäla portioner och oxfilen var suverän. Jag kommer lätt att komma tillbaka!

William

mer än ett år sedan

Varit här flera gånger nu och aldrig varit missnöjd. Fick vänta lite länge en gång men fick en väldigt stor portion därefter också så allt var förlåtet! Även varit här med mina vänner för en öl på kvällen, då de har ett stort antal ölsorter som är svåra att hitta på andra ställen. Som namnet säger så verkar det finnas gott om vinsorter för den som gillar sådant också. Galet vacker gammal lokal med!

Andre

mer än ett år sedan

Vi hade bokat bord kl 18.00, kom till restaurangen 17:50 för att vara i god tid. Restaurangen var då låst och vi knackade på dörren och efter en stund kom en kille och stack ut huvudet och sa "JA?", jag förklara att vi bokat bord kl 18 för att äta, han svara med att de inte hade öppnat än och jag fråga förvånat om vi kunde komma in och v'änta men han svara med att de städa och att vi fick vänta utanför. "Ska vi vänta ute i regnet i 10 minuter?" frågade jag och fick som svar att han skulle kolla med chefen. Efter några minuter var han tillbaka och klockan var nu nästan 18. hans första ord när han kom tillbaka var "Det är mot vår policy!". Så då sa vi att vi ifs går vidare då vi inte tänkte stå förnedrade i regnet och vänta på en restaurang som tydligen inte är färdigstädat 10minuter innan de öppnas! Då sa han åter att de var emot deras policy och att vi ifs får gå. Inte nåt ursäktande att de var sena i planeringen och att vi kunde få vänta i värmen utan att vi skulle stå i 2c Nov Regn..

Louise

mer än ett år sedan

Vi förlovade oss på alla hjärtans dag 2008 och gick hit. Det var det absolut värsta stället jag varit med om.
Först fick vi vänta i 30 min innan vi ens fick beställa!! När vi väl fick beställa var kyparen otrevlig. Han suckade när vi inte hade koll på vinerna. Förrätten kom in efter 1h och 10 min från att vi kommit.
När huvudrätten fortfarande inte hade kommit efter 2 timmar sa vi till. Kypare gick bara förbi vårat bord flera gånger innan utan att titta på oss eller ursäkta sig att maten var sen. Det tog ytterligare då 10 min och när den väl kom in så var den ingen höjdare heller. Vi fick en trevligare tjej som kom in med varmrätten så vi tog efterätt ändå. Det enda dom kunde bjuda på var kaffet. Tur att man hade Enjoy. Så tråkigt att få sin förlovningsdag förstörd på det sättet. Jag vill sätta noll stjärnor här men det går inte.

Kategorier

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

03114106003-114 10 60031-14 10 600311-410 60