Om Landeryd Golf AB

Två anläggningarLanderyds GK består av två kompletta anläggningar, båda ligger strax utanför Linköping.Landeryd, Bogestad gårdVesterbyTre banorPå Landeryds golfklubb kan du välja mellan tre natursköna 18 håls banor med varierande karaktär.

Banorna

Norra banan på Landeryds Golfklubb

Landeryd Norra Banan

Norra är en varierande banan med mästerskaps längd. Den har stått värd för så väl Nordea Masters som PGA mästerskapen. Norra banan är tre banor i en hed, park och skogsbana som vackert slingrar sig fram längs Kinda Kanal. Norra banan har en amerikansk touch med smakfullt stensatta dammar, vit marmorkross i bunkrarna och ett vattenfall på hål 7.

Efter tre hål är du ute på ett hedlandskap som får dig att tro att du är på en skotsk kustbana. Från hål 7 till 13 är det skog, ekdungar och berg som kantar hålen. Sedan är du tillbaka på den böljande heden och avslutningshålen som går i ett öppet parklandskap. Från backtee håller banan mästerskapsmått och från klubbtee är den ett utmärkt test på ditt handicap. De karaktäristiska vita bunkrarna vaktar ofta precis utanför green. Greenerna är relativt platta men luriga och snabba.

Södra banan på Landeryds Golfklubb

Landeryd Södra Banan

Landeryd Södra lockar alla golfare som uppskattar precision, spelstrategi, god kvalitet och ronder på 4 h och som inte kräver långa hål men det betyder inte att banan är lättare, utan mer spännande och roligare. Endast gul och röd tee finns här och banan är par 70. Banan har 4 par 5 hål, 6 par 3 och 8 par 4 hål. Flera greener vaktas av vatten och vackra klipphällar.

Det är på Södra som precisionen i spelet kommer till sin rätt. Här finns det inte mycket plats för den som tror att golf är att slå långt. Här gäller det att planera varje slag. Både i sida och längd. Genom fina hagmarker sträcker sig 18 spännande hål. På fem hål vaktas greenerna av vatten.

Vesterby, Landeryds Golfklubb

vesterbybanan landeryds golfklubb

Vesterby erbjuder en unik golfupplevelse tack vare god kondition och speciella karaktär. Här är det inte bara längd som räknas, svårigheterna ligger i greenområdena. Banan är byggd med upphöjda greener och kortklippta stora ondulerade greenområden. Greenerna är ofta väldigt hårda, jämna och snabba. En Linksliknade bana i det östgötska eklandskapet vackert belägen mellan sjöarna Stora och Lilla Rängen som får tankarna till de brittiska öarna och dess linksbanor. Den självklara banan för golfpaket, konferens och event med övernattning.

Banarkitekten Johan Benestams vision om Vesterby Banan: "Ambitionen med Vesterby var att designa en kategori av golfbana som saknades i Sverige. Det är en risk and rewardstrategi från tee till green samt att mycket energi lagts på att skapa intressanta greencomplex inspirerade av dåtidens stora arkitekter som Old Tom Morris, Dr Alister MacKenzie, Harry Colt, Donald J Ross, James Braid m fl. Designen innehåller en strategi som gör att banan uppskattas av låg-, mellan-, och höghandicapare. Det innebär att du premieras om du väljer en svårare spelvinkel än en enklare.

Välkommen till SkandiaMäklarnas slinga. Vår mycket fina 7-håls korthålsbana med riktiga greenområden där kan du finslipa närspelet och känslan. Avstånden varierar från 50-100 meter och bunkrar, vatten och spännande greenområden gör korthålsbanan till en kul utmaning.

Det krävs att någon i "bollen" har grönt kort. Ingen tidsbokning behövs, bollränna gäller.

OM KORTHÅLSBANAN

Korthålsbanan ligger i anslutning till Driving Rangen på Landeryd.

Greenfee löses i Shop/Reception

Juniorer 75kr

Seniorer 150 kr

Dagsgreenfee

Bildgalleri

  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 1
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 2
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 3
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 4
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 5
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 6
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 7
  • Landeryd Golf AB Golfbanor, golfklubbar, golfhallar, Linköping - 8

Landeryd Golf AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Landeryd Golf AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

20.12.1999

Org.nr:

5565794111

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

50000 - 99999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

93112 Drift av golfbanor