Om Kungsgårdens Läkarmottagning

Vi är ett familjeföretag med många års erfarenhet av estetiska skönhetsbehandlingar och sedan december 2014 håller vi till i Kungsgårdens Herrgård i Kungsgården utanför Sandviken. De allra flesta behandlingar kan göras utan att det blir svullnader eller blåmärken efteråt, det vill säga det är i regel inga problem att åka buss & tåg direkt efter en behandling.

Skincare

Serien med Restylane ® Skincare produkter är resultatet av omfattande forskning och kompletterar produkterna i Restylane familjen, men kan även användas som fristående hudvårdsprodukter. Hemligheten bakom vacker hud är balanserad återfuktning i kombination med bevarandet av en frisk och skyddande hudbarriär. Restylane(®) Skincare kombinerar dessa två kvaliteter i en innovativ cremeserie för hälsosam hudvård, som kompletterar effekten av de injicerbara Restylane(®) produkterna.

Jämfört med andra hudvårdsprodukter på marknaden är Restylane(®) Skincare skonsamt mot hudens naturliga struktur och sammansättning. NASHA gelen ger cremerna en behaglig konsistens, bevarar fukt och tillför lyster. Alla produkter i Restylane(®) Skincare innehåller in­gredienser som är naturliga och finns i huden. I alla produkter utom rengöringen finns den pa­tenterade stabi­liserade hyaluronsyran som finns i Restylane(®) och som i cremerna har bäddats in i ett mycket spe­ciellt nätverk av lipider. Den här unika kombinationen, som bara finns i Restylane(®) Skincare, ger huden ett mycket bra skydd och återfuktar den – så att hyn behåller sin lyster.

Åderbråcksbehandling

Vi utför åderbråcksbehandlingar av de mindre åderbråcken samt kärlbristningar/nät med skleroterapi. Vi använder ämnet Aethoxysklerol som tolereras utomordentligt väl av kroppen. Med den minsta nål som finns injiceras ämnet i lämpliga kärlbristningar och åderbråck som du önskar behandla. Ämnet klistrar igen kärlet vilket gör att det så småningom försvinner då det ej längre ”används” av kroppen. Blodet hittar direkt nya friskare vener att ledas genom. En åderbråcksbehandling är skonsam och orsakar minimalt obehag.

Mängden Aethoxysklerol® varierar beroende på kärlens tjocklek, utbredning och individuella variationer hur kärlen reagerar. Ibland får man upprepa behandlingarna några gånger innan kärlet förblir helt stängt. Observera att de större åderbråcken på med mer än några millimeters bredd ofta kräver kirurgisk behandling. Bedömer vi att Dina åderbråck är för tjocka för injektionsbehandling kommer vi rekommendera åderbråcks-kirurgi som vi inte utför på Kungsgårdens läkarmottagning. De minsta kärlbristningarna, framförallt i ansiktet, går i de flesta fall att behandla med Laserteknologi.

Fillers

Med fillers kan man behandla ytliga smårynkor i större delen av ansiktet. Det finns även möjligheter att behandla större områden för att där uppnå en generell hudföryngring. Restylane som filler är utformad att fylla även djupare fåror, exempelvis under ögon (skuggorna under ögonen), från näsvingarna ned mot mungiporna/kinderna och från mungipor ned mot hakan och kinderna (den ”sura munnen”). Fillers kan också användas för att bygga upp ansiktets konturer som tenderar till att försvinna med stigande ålder. Exempel på detta är kindbenskonturen, käkbenets nedre kontur, m.m. Det går även att göra s.k. mjuka ansiktslyft med endast två små smärtfria stick!

Vi använder även fillers till estetiskt tilltalande läppförstoringar. Med en läppförstoring förstärker vi läpparnas yttre kontur mellan det ”läppröda” och huden.

De flesta områden i ansiktet är närmast smärtfria att behandla, men vi kan självklart erbjuda bedövning om så önskas. Vill man minska det minimala obehaget ytterligare kan man någon timme innan behandlingen själv applicera receptfri lokalbedövningskräm som finns på receptfritt på apoteket. Eftersom Restylane naturligt bryts ner i kroppen kommer du så småningom att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet. Återbesök görs vanligen efter 6–12 månader för rynkor och inom 6 månader för läppar.

Rynkbehandlingar

Det finns ett samspel mellan musklerna kring ögon och ögonbryn som behandlande läkare måste bedöma på varje enskild individ. Detta gör att man inte sällan bör behandla flera olika muskler i området för att uppnå ett estetiskt optimalt resultat avseende framförallt ögonbrynens utseende. Det går i de flesta fall att uppnå icke-kirurgiska rynkbehandlingar med en botoxbehandling. En botoxbehandling är snabb och enkel. Genom knappt kännbara stick injiceras läkemedlet i avsett behandlingsområde. Ingen bedövning behövs och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter en behandlingen. Effektens tid varierar från individ till individ, allt ifrån 2 till 6 månader.

Vi tar betalt för den mängd botox som används (115 kr per enhet) då musklernas storlek och styrka varierar kraftigt mellan olika personer. Upprepar man rynkbehandlingen ca 2 gånger per år blir musklerna (och rynkorna) så småningom mindre och svagare, vilket medför att mängden i regel kan minskas med tiden. Ibland är det önskvärt att kombinera botox med fillers. Detta gäller framförallt djupa och kraftiga bekymmers- och pannrynkor.

Laser

Laserbehandling av hudförändringar:

Med laserbehandling utför vi borttagning av en rad typer av hudförändringar på ett skonsamt sätt. Metoden medför en rad fördelar, bl.a. är såret torrt efter proceduren, riskerna för infektion minskas och läkningen blir bättre. Detta leder sammantaget till optimala förutsättningar för minimal ärrbildning. Laserljuset bränner bort de oönskade hudförändringarna på ett kontrollerat och selektivt sätt. Inställningsmöjligheterna är många vilket gör att lasern kan användas på en rad olika sorters huddefekter, alltifrån födelsemärken till ytliga blodkärl. Laserbehandling av mindre förändringar, såsom ytliga blodkärl och ytliga hudförändringar, är nästintill smärtfria. Vid behandling av större förändringar, såsom vårtor, etc, lägger vi lokalbedövning innan vilket gör behandlingen helt smärtfri.

Laserbehandling av födelsemärken och andra hudförändringar:

- Teleangiektasier (ytliga små kärl på ben och i ansikte)

- Spider nevus (små spindelliknande kärldefekter på ben och i ansiktet)

- Angiom (runda upphöjda kärlmissbildningar i huden)

- Godartad Lentigo (bruna platta pigmentfläckar, åldersfläckar, café-au-lait-fläckar, etc)

- Xanthelasma (ljusa lätt upphöjda förändringar runt ögonlocken)

- Godartade födelsemärken

- Talkörtelförstoringar i ansiktet (”vårtor” vid hårfästet, runt näsan, på kinderna)

- Hand- och fotvårtor

- Kondylom

- Seborroiska keratoser (”gubb- eller gum-mossa”, ”senilvårtor”, etc)

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kungsgårdens Läkarmottagning Företagshälsovård, Sandviken - 1
  • Kungsgårdens Läkarmottagning Företagshälsovård, Sandviken - 2
  • Kungsgårdens Läkarmottagning Företagshälsovård, Sandviken - 3
  • Kungsgårdens Läkarmottagning Företagshälsovård, Sandviken - 4
  • Kungsgårdens Läkarmottagning Företagshälsovård, Sandviken - 5

Kungsgårdens Läkarmottagning, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnParcis AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande15.03.2006
Org.nr:5566995733
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1500 - 2999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86212 Annan allmän öppen hälso- och sjukvård, ej primärvård, 96022 Skönhetsvård, 68201 Uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder

Exekutiva befattningar/Administration

Erik Peter FågelskiöldOrdförande
M I Amanda Jabin FågelskiöldLedamot
Erik Peter FågelskiöldLedamot
Carl Eric Amandus JabinSuppleant
Per Ulf LarssonSuppleant
Per Daniel AgeflodRevisor

Möjliga telefonnummerformat

085303307808-530 330 78085-303 30 780853-03 30 78085-3033078