kultur 

gav 2666 företag inom detta område

(5)

Djurgårdsvägen 6011521 Stockholm
logo

Liljevalchs konsthall arbetar med konst som syns och blir sedd. Vi visar konst och form i flera stora och generösa utställningar om året. Den jurybedömda Vårsalongen återkommer varje vår. Välkommen till Liljevalchs - Stockholms vackraste utställningsmiljö!

Rörsjögatan 2621137 Malmö
logo

Expressteatern skapar och spelar barnteater med ett fysiskt teaterspråk där en gest eller rörelse kan säga mer än ett ord. Med egen scen i centrala Malmö spelar vi föreställningar både hemma och på turné.

Källargränd 411129 Stockholm
logo

Vi är en fristående kulturinstitution grundad 1786 av Gustaf III med uppgift att främja svenska språket och litteraturen.

Björkbornsvägen 1069133 Karlskoga
logo

Vi erbjuder dramatiserade guidningar i Alfred Nobels sista svenska hem och laboratorium med viss originalutrustning.

Ronnebygatan 237132 Karlskrona
logo

Blekinge Läns Bildningsförbund skall vara folkbildningens träffpunkt i Blekinge för diskussioner om gemensamma aktiviteter och problem. Bildningsförbundet ska kunna ge stimulans och impulser för utveckling. Medlemsorganisationernas frihet och olika idériktningar ska respekteras. Bildningsförbundets viktigaste uppgift är att aktivt företräda och bevaka medlems-organisationernas intressen. Det gäller såväl folkbildningens villkor som dess roll och uppgifter i samhället. Bildningsförbundet skall främja folkbildningens arbete genom omvärldsanalys, kommunikation och samverkan. Bildningsförbundet ska vara en naturlig part i regional samverkan med folkbildningen i Blekinge.

(2)

Bryggargatan 12A11121 Stockholm
logo

Instituto Cervantes är en offentlig institution som grundades 1991 av spanska staten för att sprida kunskap om den spanskspråkiga världens kultur och språk.

Vasagatan 2811120 Stockholm
logo

Letterstedska föreningen utger sedan 1878 Nordisk Tidskrift för vetenskap, konst och industri. Nordisk Tidskrift är partipolitiskt obunden, utkommer med fyra nummer per år och har en samnordisk redaktion. Den utges i samarbete med Föreningen Norden.

(4.25)

Erik dahlbergs väg 6015270 Södertälje
logo

Välkommen till Hagabergs folkhögskola. Hos oss kan du få grundläggande behörighet, yrkesutbildning eller återhämtning efter psykisk ohälsa. Vi erbjuder även konferensmöjligheter och vandrarhem. Allt i en stillsam miljö nära Södertälje centrum.Här kan du växa, lära och utvecklas!

Kyrkogatan 554130 Skövde
logo

Kyrkans uppdrag är att vara en mötesplats för människor som vill fira gudstjänst, tala om tro och andlighet och vara stöd för varandra i en gemenskap där tron på Gud kan vara en trygghet i tillvaron.Tillsammans kan vi som församling uttrycka mer än den enskilde förmår gestalta. Tillsammans kan vi bära det hopp, den kärlek och den tillit som inte är möjlig att omfatta på egen hand. Tillsammans blir vi mer!

Hemslöjdsvägen 166695 Dals Långed
logo

Steneby har förenat händer och material i snart hundra år och är i dag ett kreativt centrum för utbildningar inom konst, design och konsthantverk. Hit söker sig människor från hela världen för att påbörja sin utbildningsresa, utbilda sig till ett yrke och fördjupa sin kunskap i material och processer. Men också för att ta del av en nyfiken, kunskapsorienterad och i många avseenden helt unik studiemiljö.

Östra hamngatan 1141110 Göteborg
logo

På Medicinhistoriska museet hittar du spännande berättelser om Göteborgs medicinhistoria. Här finns allt från åderlåtningsinstrument till psykiatrins historia. Personliga berättelser och livsöden blandas med föremål från Sahlgrenska sjukhuset. Här samsas konst från studieverksamheten på Lillhagens sjukhus med några av Göteborgs stora medicinhistoriska upptäckter. Museet ligger i centrala Göteborg. Välkommen in!

(3.33)

Norra Parkgatan 221436 Malmö
logo

Moriska Paviljongen är ett kulturhus där alla ska känna sig välkomna. Sommaren 2011 öppnade Re:Orient portarna till denna anrika byggnad, för att skapa ett sällsamt kulturpalats. Tillsammans med samarbetspartner, föreningar och eldsjälar skapar vi en mötesplats av sällan skådat slag. Huset rymmer en uppsjö av program på fyra scener, barer och inte minst restaurang.

Neptunivägen 1038775 Byxelkrok
logo

Vi kan erbjuda ett trivsamt och familjärt boende nära havet på en av Sveriges solsäkraste platser. Nära till bad, restauranger, livsmedelsbutik och övriga serviceinrättningar. Ni finner oss bara ett stenkast från den pittoreska och av nöjesseglare populära hamnen.

Sankt Olofsgatan 4075332 Uppsala
logo

Våra lokaler passar för bl.a. konferenser, kurser och sammanträden. Välkommen att kontakta oss. Missionskyrkan vill vara en kyrka för hela livet, en gemenskap som utifrån berättelsen om Jesus Kristus söker tolka människors liv och och vår värld.