Stödtelefon för dig som upplevt hot, våld eller sexuella övergrepp. Vi har öppet dygnet runt alla dagar. Samtalet kostar ingenting. Du får gärna vara anonym.
Kvinnojouren Kiruna startade 1983 och har sedan dess arbetat för att ge våldsutsatta kvinnor stöd och skydd. Alla vi som arbetar med kvinnojouren är volontärer och har avgivit ett tysthetslöfte.
Kvinnojouren är en partipolitiskt och religiöst obunden förening.
Vi är en ideell organisation som ger stöd till brottsdrabbade, vittnen och anhöriga. Du kan vara anonyma i kontakten med oss, stödet är kostnadsfritt, vi har tystnadslöfte och ingen polisanmälan krävs. Här får du prata med någon som lyssnar. Hos oss kan du bland annat få information om polisanmälan, rättsprocess och ersättningsfrågor, stöd vid eventuell rättegång, stöd i kontakt med myndigheter och försäkringsbolag. Det spelar ingen roll vem du är eller vilket brott du har utsatts för.
FreeZonen är en ideell brottsoffer och kvinnojour.Alla är välkomna att kontakta oss, vi hjälper personer som har drabbats av våld. Vi är opinionsbildare och arbetar för ett samhälle fri från våld.
KSAN är ett unikt samarbetsorgan för frågor som berör alkohol och andra beroendeframkallande medel utifrån flickors och kvinnors perspektiv.KSAN är partipolitiskt och religiöst obundet. Bland våra medlemmar återfinns politiska kvinnoförbund, invandrarkvinnoorganisationer, läkare, barnmorskor samt kvinnojoursrörelsen. Vi har 38 medlemsorganisationer och samlar sammanlagt ca 340 000 kvinnor.
FemCenter är en kvinnojour som arbetar mot mäns våld mot kvinnor i nära relationer. Vi är en parpolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Vårt främsta mål är att förstärka kvinnors och flickors rätt att inte behöva utsättas för fysisk och psykisk våld, våld i heders namn, hot om våld, tvångsgifte, sexuella övergrepp och trakasserier. Vi möter varje kvinna med respekt, oavsett etnicitet, religion och utbildningsnivå. Vårt mål är att varje kvinna själv ska äga makten över sitt eget liv.
Östersund Kvinnojouren - en fristad i ingenmansland startade 1982. Föreningen har ca 50 medlemmar varav ca 15 är aktiva som förtroendevalda, i jourtelefonverksamheten eller någon annan arbetsgrupp.
Kvinnojouren Täby/Danderyd är en ideell och partipolitiskt obunden förening. Jourverksamheten startade år 2000. Vi har avtal med Täby och Danderyds kommuner och samarbetar med alla kommuners socialförvaltningar. Utgångspunkten för vår verksamhet är en humanistisk människosyn baserad på alla människors lika värde, rättigheter och möjligheter oavsett kön, sexuell läggning, ålder, religion eller ursprung.