Om Kringelgården

Vi bakar allt vårt bröd från grunden med traditionella hantverksmetoder som har gått i arv från generation till generation.

Välkommen

Kringelgården grundades 1902 och har sedan starten levererat bröd till hotell och restauranter i Stockholms innerstad. Bageriet med anslutande butik ligger mycket centralt i Saltsjöbaden, alldeles i närheten av järnvägsövergången till Neglinge station. Vi har bakat i samma lokaler i över hundra år och yrket har gått i arv i tre generationer. Kringelgården drivs idag av Fia och Joel Christenson.

Bageriet

Hjärtat i verksamheten, där sex bagare jobbar dygnet runt i olika skift för att baka allt som ska säljas i vår butik samt levereras till våra kunder. Vi använder oss av förstklassiga råvaror och framförallt en kunskap som har gått i arv från generation till generation. Vi lägger stor vikt på att behärska gamla tekniker så som skållningar, fördegar och surdegar, så väl som de senaste trenderna och teknikerna i restaurantstockholm. Bagaryrket kräver ett stort engagemang och intresse då man arbetar både nätter, kvällar, tidiga morgnar och helger. Dessa obekväma arbetstider vägs upp av fantastiska stunder av yrkesstolthet. Där man får följa den levande processen från enskilda råvaror till rykande färska bröd, samt en härlig laganda vid bakbordet.

Butiken

Butiken, som ligger på samma plats som när bageriet öppnades år 1902, fungerar fortfarande som en mötesplats för lokalbefolkningen i Saltsjöbaden. Då – bageri och mjölkcentral. Idag – caffe latte och levainbröd.

Många av våra gäster har handlat i vår butik i generationer. Många kommer ihåg hur det var när de handlade här som barn i mitten av förra seklet. Detta har vi med oss och vi lägger stor vikt vid att upprätthålla känslan och kvaliteten som har funnits här i generationer. Vår butik är öppen alla dagar i veckan och personalen som arbetar här lägger ett stort engagemang i att ge våra kunder en bra helhetsupplevelse.

Leveranser

Här har levererats bröd sedan år 1902, då med häst och vagn, idag med stor leveransbil. Vårt team av chaufförer packar brödet till alla kunder individuellt. Med varsam hand packas produkterna för att sedan levereras ut till alla våra kunder på avsatt tid.

Att nå ut till våra kunder i Stockholmsnatten kan vara lättare sagt än gjort; det krävs ett stort engagemang och servicetänk för att ta sig in hos kunder med larm, nycklar, säkerhetsföreskrifter, arga hundar, trasiga hissar och trånga utrymmen m.m. Ett häftigt yrke där man under samma natt får uppleva stockholmare på väg hem från krogen och en liten stund senare möta folk på väg till arbetet.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kringelgården Bageri, Nacka - 1
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 2
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 3
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 4
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 5
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 6
  • Kringelgården Bageri, Nacka - 7

Kringelgården, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnKringelgården AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande13.11.2008
Org.nr:5567697353
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall10000 - 19999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch10710 Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk

Exekutiva befattningar/Administration

Joel Bengt ChristensonOrdförande
Fia Sofia Veronica ChristensonLedamot
Joel Bengt ChristensonLedamot
Anders Fernando Arturo ChristensonSuppleant
Maria Elisabeth GermerRevisor