Se på karta

keramik - färdigprodukter 

gav 1612 företag inom detta område

Älåkragatan 1559840 Vimmerby
logo

De människor som någon gång i en avlägsen forntid upptäckte att lera bli hårt av att ligga i glöden och sen förstod att forma lera till keramiska kärl har länge fascinerat Karin. I verkstaden i Vimmerby kavlar, bygger och drejar hon nu bruksföremål i lergodslera, vilka utmärks av en stark taktil kvalitet. Upprepade men ändå varierade mönster med inspiration från vardagens föremål täcker ytorna. I hennes omsorgsfullt formade föremål finns en omisskännlig närhet till material och arbetsprocess. Vi arbetar lite olika tider, mer aktivt under sommarhalvåret. Ring oss gärna vid frågor gällande öppettider.

Skövdevägen 3854531 Töreboda
logo

Tillverkare av svenska lerkrukor och fat sedan 1933.I generationer har Törebodas lera använts för att tillverka tegel, takpannor, kakelugnar, blomkrukor och hushållsgods. Idag är det Töreboda Blomkrukor som för traditionen vidare som landets största tillverkare av blomkrukor. Vid sidan av blomkrukorna handdrejas fortfarande gamla bruksföremål som mjölkfat, syltkrukor, liksom lampskärmar, vaser, amplar, fruktfat m.m. fast nu av ett betydligt modernare snitt.

Stenkumla gardrungs 16962195 Visby
logo

Jag strävar alltid till det enkla och funktionella. Jag vill att min keramik ska användas varje dag. Både till vardags och till fest. Jag vill att leran ska synas och att det är drejat. Bruksföremål i lera och stengods.

Keramik - Färdigprodukter Sökord

Här har jag ateljé och försäljning i egen verkstad. Jag arbetar både med stengods och lera. Ring för mer information!

Visa mer
Viklau änge 70262238 Romakloster
logo

Som keramiker driver jag Viklau Krukmakeri med verkstad och utställningslokal. Här finns även vedeldad ugn för svartgodsbränning och betongverkstad.

Karakåsvägen 2927735 Kivik
logo

Butik med handgjord keramik, drejad av lokal lera. Galleri med naturfoto från Österlen.Besökare kan se in i verkstaden på tillverkningen. Öppet påsk-sept- övriga tider efter överenskommelseÄven försäljning online

Höggeröd 30547392 Henån
logo

Välkommen till min butik och verkstad på norra Orust!Jag arbetar både i lergods och stengods, och gör allt ifrån bruksföremål till inredningsdetaljer för privatpersoner och restauranger. En av mina specialiteter är fyrar i miniatyr som man kan sätta värmeljus i, vilket sprider ett mysigt ljus.Jag håller kurser och prova-på-tillfällen i drejning och skapande med lera, för grupper och enskilda personer. Tillsammans skräddarsyr vi en träff så att det passar dig och det du vill prova på.

Eskilstunavägen 564432 Torshälla
logo

Sveriges enda Tomteverkstad, vad vore en jul utan Rolf Bergs välkända tomtar...

Norströmsgatan 169630 Askersund
logo

Danielssons Krukmakeri. Jag heter Sandra Danielsson. Jag har hängt i min farfars verkstad sen barnsben. För ca tio år sen så började han lära mig hur man formar en lerklump till något vackert. Efter de va jag fast.Sen 2018 driver jag mitt egna krukmakeri, i samma verkstad/butik som han en gång satt.

Hovgårdsberg 31574895 Örbyhus
logo

Öppen verkstad för dig - Skaparverkstaden är till för dig som vill skapa i lera, när du har tid och lust. Varje pass är tre timmar. Alla är välkomna, erfarna som nybörjare. Jag finns på plats för att lära ut grunderna eller inspirera.

Allmänna vägen 5041456 Göteborg
logo

Välkomna till oss! vill du gå en keramikkurs eller ha en möhippa? Gå in på vårt kursutbud. Vi har också en liten online-butik som vi uppdaterar med fina objekt då och då.

Klockaregårdsvägen 1233371 Bredaryd
logo

I butiken Ateljé Penseldraget #nl#finns i första hand vitt porslin för målning och Berit Fransson utför även bränning.

Nämndemansvägen 2713236 Saltsjö-boo
logo

BLUE HOUR STHLMär en vacker keramikstudio i Saltsjö Boo.Studion drivs av industridesignern och keramikern Josefin Carne och är belägen i ett gammalt konditori varsamt renoverat i 40-tals stil. Här erbjuds drejkurser och försäljning av keramiska bruksföremål så som koppar fat och vaser designade och drejade av Josefin själv. Josefin har över 20 års erfarenhet av produktformgivning och studion grundades 2016.För kontakt och bokningwww.bluehoursthlm.seInstagram: bluehour_stockholm

Centralvägen 1717168 Solna
logo

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Ludvigsbergsvägen 3981831 Valbo
logo

Vi är grossister inom den keramiska branschen sedan 1974.Vi levererar dagligen lera, glasyrer, pigment, råvaror, brännugnar, drejskivor samt verktyg till hela Sverige. Vi har också en kursverksamhet som innefattar helg samt sommarkurser inom drejning och keramik.Om du vill besöka oss i butiken finns vi i Valbo ca 10 min med bil från centrala Gävle. Hos oss hittar du också en shop med handdrejad keramik.

Odelbergs väg 513440 Gustavsberg
logo

Keramikstudion Gustavsberg gör formgivning och produktion av keramiska produkter och handmålar stengods.

Fabriksgatan 453160 Lidköping
logo

Formakademin är ett kunskapscentrum när det gäller keramik, mönsterdesign och designmodellering som ligger mitt i ett keramiskt hantverkscentrum i Rörstrands anrika industrilokaler i centrala Lidköping. Vi finns där tillsammans med Rörstrand museum, Porslinsfabriken och flera små men livaktiga keramiska företag och en kollektiv ateljé/studio för keramiker. Området är i stark utveckling och tillsammans arbetar vi för att synliggöra design och konsthantverk.

Borreboda SÖRGÅRDEN 2054590 Töreboda
logo

Välkommen till Hajstorps slussar vid Göta Kanal. En plats där tid och människor möts! Vi har café och övernattning samt keramik.

Stenkumla gardrungs 16962195 Visby
logo

Jag strävar alltid till det enkla och funktionella. Jag vill att min keramik ska användas varje dag. Både till vardags och till fest. Jag vill att leran ska synas och att det är drejat. Bruksföremål i lera och stengods.

Norra Trundövägen 7594534 Rosvik
Larsbo 1244194 Alingsås