Se på karta

katolska kyrkogården 

gav 4 företag inom detta område

Dominikansystrarna

Västmannagatan 8311326 Stockholm
logo

Vi dominikansystrar, eller predikarsystrar, som vi egentligen heter, ägnar hela vårt liv åt förkunnelse och teologi i någon form. Det kan se mycket olika ut, men det handlar alltid om att vara bärare av ett hopp till enskilda människor liksom till mänskligheten i stort. Välkommen att ta del av vår historia och spiritualitet, vilka vi är och vad vi gör här i Sverige liksom på andra platser i världen.

Vår Fru av Rosenkransens katolska församling

Stängt

Drottninggatan 3865225 Karlstad
logo

Vår Fru av Rosenkransens katolska församling omfattar territoriellt hela Värmlands län. Församlingskyrkan (Tingvallagatan 1A) och expeditionen (Drottninggatan 38) finns i Karlstad. Välkomna!

S:ta Eugenia Katolska Församling

Öppet

Kungsträdgårdsgatan 1211147 Stockholm
logo

S:ta Eugenia församling grundades 1837 och är den äldsta katolska församlingen i Sverige sedan reformationen. Församlingen omfattar Stockholms innerstad norrut från Gamla Stan samt Stockholms norra och västra förorter och har ca 10 500 medlemmar.

Stiftelsen Katolska Kyrkogården i Stockholm

Öppet

Solglimtsvägen 117164 Solna
logo

1783 bildades katolska församlingen i Stockholm. Fram till 1849 fanns ingen speciell kyrkogård för katoliker i Sverige utan de begravdes helt enkelt på stadens övriga kyrkogårdar. Det finns en speciell historia kring hur katolska kyrkogården kom till. I början av 1840-talet förliste en svensk båt vid Portugals kust. Olyckan krävde 200 svenskars liv.