Om Kaffekompaniet

Kaffekompaniet Örebro levererar kaffe av hög kvalité till företag i Mellansverige. Vi är unika med Fairtradekonceptet PURO, som värnar som regnskogarna.

Historia

Kaffekompaniet är sedan 2013 en del av Belgiska MIKO Koffie NV grundat av familjen Michielsen. Bolaget har i över tvåhundra år rostat, blandat och packat kaffe och är idag representerat i fem världsdelar. Från begynnelseåret 1801 har bolaget hunnit med allt från att göra kaffe från ekollon under världskriget till banbrytande utveckling av vacuumförpackat kaffe, till lansering av det unika one-cup filterkaffet och det idag aktuella och unika fairtradekonceptet PURO. Idag är företaget fortfarande fokuserade på innovationer och nytänkande. Det svenska dotterbolaget Kaffekompaniet har varit verksamt på den svenska marknaden sedan 1988.

Puro Fairtrade Kaffe

PURO är inte bara ett kaffemärke, utan ett helt koncept kring Fairtrade. Förutom att det är certifierat av Fairtrade Foundation har vi åtagit oss att köpa alla bönorna från Fairtrade kooperativ. För det andra stöder vi aktivt behovet av att sakta ner och så småningom stoppa förstörelsen av den tropiska regnskogen.

Regnskogarna får nytt liv med PURO’s hjälpande hand. Genom att arbeta tillsammans med World Land Trust, använder Puro bidrag av vinsten från försäljningen av varje påse av kaffe till att köpa och skydda regnskogsområden i Kaffeproducerande länder. World land trusts arbete går ut på att återställa livsmiljöer, återinföra förlorade arter och stärka landet där kaffe odlas i skuggan av inhemska träd. Det är frukten av varumärket PURO.

PURO finns i en mängd smaker och är det “etiska valet” av kaffe. Varje böna bär ett budskap, en berättelse. Puro anser att dagens konsumenter bryr sig mer om vad de dricker – inte bara smakmässigt utan också att det från böna till kopp har tagits fram med respekt mot människa och vår natur.

Rostning

Viktigare än själva kaffekoppen är rostningen i kaffeproduktionen, och kan verkligen göra skillnaden mellan en mindre bra och en riktigt god kopp kaffe. Rostningen blir momentet när kaffebondens hårda arbete premieras. Bonden odlar, skördar och transporter bönan och därför skall rostningen vara gjord med respekt och precision. Därför bedriver Miko Kaffe en obevekligt sträng och noggrann rostningsprocess. Vi strävar efter att se till att det hårda arbetet med våra jordbrukare aldrig är förgäves. Vikt, fukt, utseende och arom kontrolleras noggrant vid det inledande skedet. Färg, vikt och läckage kontrolleras var 30: e minut under produktionskörning. Malningsgraden, som är en mycket viktig del i kaffeproduktionen, är noggrant kontrollerad. På Miko kaffe gör vi inga uppoffringar eller tar genvägar eftersom kvaliteten på vårt kaffe alltid är i fokus.

Även om vi är petiga i vår kvalitetskontroll är vi flexibla i vår produktion. Vi är specialister på att rosta mindre batcher och har möjligheter att microrosta i mindre maskiner på t ex 10 kg bönor per rostning, för att säkerställa maximal friskhet och en ännu mer förfinad smak.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 1
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 2
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 3
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 4
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 5
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 6
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 7
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 8
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 9
  • Kaffekompaniet Kaffeautomater, Örebro - 10

Kaffekompaniet, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRondera AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande22.10.2008
Org.nr:5567680078
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall10000 - 19999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch71121 Teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik

Exekutiva befattningar/Administration

Per Johan MelanderLedamot
Kristin G Sigurvinsdottir MelanderSuppleant
Hans Oskar OlssonRevisor