Om JLT

Kollektivtrafiken ska ses som - Det naturliga resvalet - och bedrivas med omtanke om våra resenärer och vår omvärld.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att inom Jönköpings län och angränsande områden bedriva och utveckla kollektivtrafiken. Uppdraget utgår från Region Jönköpings vision ”För ett bra liv i en attraktiv region” och ett bra liv förutsätter bland annat goda möjligheter att resa i det dagliga livet. Det innebär att vi med ett så bra trafikutbud som möjligt ska erbjuda våra resenärer en prisvärd, enkel och säker resa till sitt arbete, sina studier eller fritidsaktiviteter.

Miljö

Kollektivtrafiken är en självklar del av resandet i ett hållbart samhälle. Genom att vi reser tillsammans minimeras varje resenärs klimatpåverkan. Kollektivtrafiken ger redan idag betydligt lägre utsläpp av växthusgaser än biltrafiken men dessa kan sänkas ytterligare genom ett effektivare utnyttjande av energi. Trafiken måste vara långsiktigt hållbar, det vill säga bygga på principer om kretslopp och förnybarhet. Målet är att ställa om från fossil energi till förnybar energi. Med en attraktiv kollektivtrafik minskas behovet av privatbilstransporter och samhällets miljöpåverkan från transporter minskas.

Vår trafik

All trafik som bedrivs i Länstrafikens regi utförs på entreprenad av cirka 25 trafikföretag. Totalt rör det sig om ungefär 260 bussar som kör cirka 14 milj. km/år i linjetrafik. Krösatågstrafiken omfattar cirka 600 km järnväg och utförs med tio nya och åtta upprustade motorvagnar. Under ett år har vi över 16 miljoner resor med Länstrafikens biljetter.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 1
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 2
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 3
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 4
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 5
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 6
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 7
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 8
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 9
  • JLT Linjetrafik, expressbussar, Jönköping - 10

JLT, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnRegion Jönköpings Län
BolagsformLandsting
Datum för upprättande01.01.1974
Org.nr:2321000057
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86102 Specialiserad sluten somatisk hälso- och sjukvård på sjukhus, 86230 Tandläkarverksamhet, 86211 Primärvårdsmottagningar med läkare m.m., 86221 Specialistläkarverksamhet inom öppenvård, på sjukhus, 86903 Primärvård, ej läkare

Exekutiva befattningar/Administration