Om IF Metall Mälardalen

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 313 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.

Vårt uppdrag och vår verksamhet

Som medlem i IF Metall är du med i en av världens största folkrörelser. Du är en del av en demokratisk organisation som bygger på uppfattningen om alla människors lika värde. IF Metall är en medlemsstyrd organisation. Det är du som medlem som bygger verksamheten med din delaktighet, dina behov och dina önskemål. Med våra gemensamma intressen och styrka skapar vi tillsammans bästa möjliga villkor i arbetslivet och i samhället. Tillsammans ska vi stärka vår – arbetarnas – makt i förhållande till kapitalets.

Vill du delta i och påverka förbundets ställningstagande och verksamhet, då ska du kunna göra det. Hos oss har alla samma värde – oavsett ålder, kön, ursprung eller sexuell läggning. IF Metalls ledord är jämlikhet, solidaritet och frihet!

Hur vi är organiserade

IF Metall är en stor organisation med över 300 000 medlemmar. Det kräver en struktur som fungerar. Som medlem ska du hela tiden känna att det är lätt att nå IF Metall, allt från de fackligt förtroendevalda på arbetsplatsen och våra 36 avdelningar med sina lokala kontor till förbundsstyrelse och förbundskontor.

Våra förtroendevalda är bland annat skyddsombud, klubbordföranden och trygghetsansvariga – viktiga uppdrag som kräver stort engagemang och ständig påfyllning av kunskap och erfarenhet. Utan de förtroendevalda vore IF Metall ingenting! Förbundets främsta uppgift är att skapa bästa möjliga villkor för medlemmar. Här samverkar omkring 30 000 förtroendevalda med ombudsmän och andra anställda.

Historik

Vår historia sträcker sig mer än 100 år tillbaka i tiden. Med Industrifacket Metall har de tongivande förbunden inom tillverkningsindustrin gått samman. Det nya förbundet har medlemmar från vitt skilda områden, alltifrån glasbruk och läkemedelstillverkning till gruvor och verkstadsindustri. Gemensamt sträcker sig förbundens historia mer än 100 år tillbaka i tiden.

Redan 1888 slöt sig skomakargesällerna, som så småningom blev Beklädnads, samman. Samma år bildades Svenska Jern- och Metallarbetareförbundet. Icke yrkesutbildad arbetskraft fick sitt eget förbund tre år senare, Grovarbetareförbundet, som senare skulle bli Fabriksarbetareförbundet.

Under åren har den fackliga kampen förts genom agitationer, förhandlingar och strejker, samt på den politiska arenan. Steg för steg har de fackliga organisationerna flyttat fram arbetarnas positioner på arbetsplatsen och i samhället. Med IF Metall har ett gemensamt starkt fackförbund skapats.

Medlem

Det är du, dina arbetskamrater och alla andra medlemmar som tillsammans är IF Metall. Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad.Ju fler vi är, desto starkare blir vi. Svårare än så är det inte. Vår styrka är viktig, inte minst när vi förhandlar om sådant som löner, arbetstider, arbetsmiljö, ledighet, semester, övertid och mycket annat.

Tillsammans kommer vi överens om vilken lön och vilka villkor vi ska kräva för vårt arbete. Vi kallar det för det fackliga löftet. Utan det fackliga löftet blir det en negativ konkurrens på arbetsmarknaden – om du går med på att sänka din lön måste jag också sänka min för att få behålla jobbet och så vidare. Men i stället håller vi ihop och står enade. I IF Metall är du aldrig ensam. Tillsammans kan vi påverka, både på arbetsplatsen och i samhället.

Försäkringar

Via ditt medlemskap och kollektivavtalet omfattas du av ett bra försäkringsskydd. Genom kollektivavtalet och andra försäkringslösningar har vi skapat ett extra skyddsnät för dig som medlem. Detta skydd hjälper dig att klara din ekonomi när samhällets stöd inte räcker till. Här kan du läsa mer om dina medlemsförsäkringar och avtalsförsäkringar. Här finns också länkar till de blanketter du behöver fylla i om du skulle råka ut för en arbetsskada.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 1
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 2
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 3
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 4
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 5
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 6
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 7
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 8
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 9
  • IF Metall Mälardalen Facklig organisation, Köping - 10

IF Metall Mälardalen, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnIF Metall Mälardalen
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande01.01.1971
Org.nr:8780002203
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall50 - 99
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch94200 Intressebevakning inom arbetstagarorganisationer

Exekutiva befattningar/Administration

Möjliga telefonnummerformat

02140870002-140 87 00021-40 87 000214-087 00