Om Hotell Laurentius

Mitt i den svenska historien, i ett av Strängnäs vackraste kvarter ligger Hotell Laurentius. Här kan du bo, lugnt men ändå centralt, mittemellan domkyrkan från 1200-talet och den gamla ångbåtsbron vid Mälaren. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Strängnäs båtliv.

 Hotell Laurentius kan med sina 12 rum erbjud ett utmärkt alternativ då ni vill njuta av en eller ett par mysiga dagar i en charmig småstad! Hotellet är självklart öppet året runt!

Våra rum

Vi har tre kategorier av rum, enkelrum, två bäddsrum med separata sängar samt dubbelrum med sängarna ihop. Rummen är alla utrustade med kaklad dusch/wc, tv, hårtork, strykjärn,strykbräda. På rummen finns också böcker som du gärna får fördjupa dig i!
 Alla rum är rökfria och har tillgång till trådlös WiFi. Säg till vid bokning så kan vi ordna duschstol och halkmatta för din komfort.

Frukost med utsikt


Vår frukostbuffé med hemlagad marmelad och egengjord müsli dukar vi upp varje dag i vårt mysiga frukostrum. Här avnjuter du din frukost, någon av morgontidningarna och den betagande utsikten över Strängnäsfjärden. I rummet kan man umgås när som helst under dagen och här finns också en öppen spis för kulna dagar. Ta något att dricka, sitt ner, njut och titta på båtarna som kommer och går. På somrarna kan man även avnjuta sin frukost ute i trädgården endast ett stenkast från Mälaren.

Ginkgo Baloba

Strängnäs största botaniska raritet, som till och med fått skydd i stadsplanen, finns i vår trädgård. Det är ett heligt Kinesiskt tempelträd. Växte förr vilt men idag planteras de som prydnadsträd i parker och trädgårdar i nästan hela Europa. I Trelleborg finns Europas nordligaste allé med 68 träd som planterats där på 1950-talet. Av bladen kan man göra the vilket förbättrar blodcirkulationen i kroppen, som hjälper mot kalla händer och fötter samt ökar syresättningen av hjärnan. Den ökade syresättningen hjälper mot dåligt minne, koncentrationssvårigheter, yrsel och trötthet.

Vi är ett företag som vill göra skillnad

Vår miljöpolicy ger stöd åt personalen och ger en garanti till dig som gäst att vi hela tiden strävar efter ett effektivt resursanvändande och arbetar för att minimera den påverkan vår verksamhet har på miljön. Vårt ”miljötänk” ska finnas med i vår dagliga verksamhet likväl som i våra kommande beslut.

Bildgalleri

  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 1
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 2
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 3
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 4
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 5
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 6
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 7
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 8
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 9
  • Hotell Laurentius Hotell, Strängnäs - 10

Hotell Laurentius, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Hotell Laurentius Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

02.03.1988

Org.nr:

5563208098

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

1500 - 2999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

55101 Hotellverksamhet med restaurangrörelse

Exekutiva befattningar/Administration

reviews aboutName

Magnus

moreThanAYearAgo

Trevliga rum (i synnerhet för priset), bra läge i Strängnäs, trevlig hjälpsam personal och en för hotellets prisklass eminent frukost (gott bröd bra urval på pålägg etc). Rekommenderas om man ska övernatta i Strängnäs.

anonymousUser

moreThanAYearAgo

Underbart litet mysigt hotell precis vid vattnet, supertrevlig personal med toppen service!