Om H.A. Bygg AB

HA Bygg är ett flexibelt företag verksamma inom bygg och anläggning samt utveckling av exploateringsområden. Vi utför både stora och små utförande- eller totalentreprenader och är verksamma i Västsverige, Stockholms- samt Osloregionen genom vårt dotterbolag HA Bygg AS. Våra kunder är i huvudsak långsiktiga fastighetsägare, både offentliga och privata.

H.A. Bygg AB

H.A. Bygg AB startade sin verksamhet i Sverige 1986 av VD Roland Hanzén tillika majoritetsägare. I Norge har Roland varit verksam sen 1989. I början med huvudkontor i Ljungskile, Bohuslän, som strategisk utpost mot både Göteborg och Oslo.

Roland började sin karriär som arbetsledare på ABV, sedermera NCC, där han arbetade under 70-80-talet i både Sverige och Norge. Då företaget snabbt behövde förstärkas på tjänstemannasidan valde Roland att kontakta Pierre Hallin. Valet av Pierre var en självklarhet då Roland under sin tid på ABV arbetat tillsammans med Pierre och varit medveten om dennes kvaliteter. Pierre startade sin anställning redan 1989.

Beroende på marknad i respektive land fanns möjlighet att flytta resurser inom västra Sverige och södra Norge. Flertalet duktiga yrkesarbetare och tjänstemän har därför tillgodosett behovet i både Norge och Sverige.

Efterhand har företaget expanderat och Roland har knutit till sig flertalet medarbetare som kommit att bli nyckelpersoner i verksamheten och dess fortsatta utveckling. I dag ägs och drivs företaget av Roland och Pierre samt Sven-Erik Arnås, Kai Simfors, Peter Browall och Niclas Håkansson.

HA Bygg har lagt stor vikt vid att skapa en god ekonomisk stabilitet i bolaget, vilket skall borga för trygghet i verksamheten.

Inriktningen har historiskt sett varit platsgjuten betong, vilket återfinns i referensobjekt såväl som i utmärkelser.

Kunnande och erfarenhet innehas även vad gäller storskalig byggproduktion och har även detta varit en stor del av verksamheten i såväl projektutveckling Egen regi som generalentreprenad med kommunala beställare. Personalomsättningen är låg, vilket borgar för att medarbetarna kan rutinerna väl. Något som avspeglar levererad kvalitet.

År 2008 flyttas huvudkontoret till Gårda i Göteborg, medan verksamhet i Norge har egna lokaler i Oslo med egen administrativ personal. Detta för att komma närmare våra kunder och samarbetspartners då Göteborg blivit en allt större marknad.

Koncernen sysselsätter idag ca 120 anställda och omsätter ca 250 miljoner kronor.

Samhällsengagemang

HA Bygg har genom alla tider engagerat sig i idrott och föreningar. Samhällsnyttan av föreningars arbete är ovärderligt och uppmuntras genom sponsring mm. Ljungskile SK är den ständiga utmanaren inom svensk fotboll och här har HA Bygg genom åren varit ständig partner och försett klubben med såväl läktare som klubbhus. Örgryte IS är en av Sveriges mest anrika klubbar med flera idrottsliga inriktningar. Fotbollen har fostrat ett antal landslagsmän genom åren. HA Bygg är en av huvudsponsorerna sedan 2008.

H.A. Bygg ABs utvalda länkar

Bildgalleri

  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 1
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 2
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 3
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 4
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 5
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 6
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 7
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 8
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 9
  • H.A. Bygg AB Byggföretag, Göteborg - 10

H.A. Bygg AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

H.A. Bygg Entreprenad Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

03.07.1991

Org.nr:

5564294121

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

332000

Omsättn.intervall

100000 - 499999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

41200 Byggande av bostadshus och andra byggnader

Exekutiva befattningar/Administration

Visar 4 av 13

Möjliga telefonnummerformat

031335344003-133 534 40031-335 34 400313-35 34 40031-3353440