Om Hälsa i Kubik AB

Sjukgymnastik/fysioterapi, arbetsterapi och träning i Mölndal - Från akut värk till friskvård

Träningscenter

Att utveckla en balans mellan begriplighet, hanterbarhet och mening utgör nyckelbegrepp inom hälsans ursprung. Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet är den viktigaste friskfaktorn. Många tror att kosten påverkar vår hälsa mest, men istället är det så enkelt att vi behöver kompensera för vår inaktiva livsstil. För många är fysisk aktivitet en förutsättning för mental hälsa där den fysiska aktiviteten fungerar som ”en åskledare mot stressrelaterade besvär”.

För äldre kan det handla om att leva ett mer oberoende liv och därmed ”lägga liv till åren” – att kunna njuta av en hög livskvalitet även i hög ålder – då är fysisk aktivitet en mycket effektiv medicin. Vi är slussen tillbaka till hälsa för dig som har problem med kroppen. När du avslutat din rehabiliteringsperiod hos oss finns möjlighet att bli medlem hos oss och med träningskort ta del av vårt grupputbud och gym.

Sjukgymnastik/fysioterapi

Vi tar hand om dig oavsett om du är idrottsman, motionär eller om du har besvär relaterat till arbetsbelastning, sjukdom eller ålder. Vi träffar patienter i alla åldrar. All behandling och träning är individuell och särskilt anpassad till de behov som den enskilda patienten har.

Rygg- och nackbesvär, whiplash, “musarm”, axlar, knän, höfter och fötter är vanliga besvär från rörelse- och stödjeapparaten som vi har stor erfarenhet av. Det kan handla om rehabiltering efter en skada eller att man har genomgått en operation. Men vi träffar också gärna patienter som har gått igenom en hjärtinfarkt, har en lungsjukdom t.ex. KOL eller emfysem samt patienter med stressrelaterade besvär med nedstämdhet och depression. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för att stärka tilltron till den egna kroppens förmåga, hjälp till självhjälp.

Arbetsterapi

Är den vetenskap som studerar människans förmåga att utföra arbetssysslor eller andra aktiviteter i vardagliga livet, framför allt vid skada, sjukdom eller annan funktionsnedsättning. Syftet är att hjälpa individer att återfå önskad aktivitetsförmåga och också att arbeta med förebyggande åtgärder. De arbetsterapeutiska insatserna fokuserar på att ta vara på de förmågor som individen besitter och utifrån detta finna ett alternativt tillvägagångssätt, träna för att återfå förmåga helt eller delvis och ge råd vid anpassning av den fysiska miljön.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 1
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 2
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 3
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 4
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 5
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 6
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 7
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 8
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 9
  • Hälsa i Kubik AB Kroppsterapeut, Mölndal - 10

Hälsa i Kubik AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnHälsa i Kubik Friskvård AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande07.08.2014
Org.nr:5569788986
ArbetsgivaravgiftNej
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall1500 - 2999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch96040 Kroppsvård

Exekutiva befattningar/Administration

Viveka Gulli BjörnbergOrdförande
Viveka Gulli BjörnbergLedamot
Carina Helena Kruse SmidjeLedamot
Sven Anders Teodor BjörnbergSuppleant