Om GPBM Nordic AB

GPBM är uppdelat i två affärsområden; Konsument och Industri. Vi förser konsumentmarknaden med batterier, belysning och brandsäkerhetsprodukter. På industrisidan erbjuder vi kundanpassade högteknologiska energilösningar för industriella applikationer samt batterier, säkerhet och belysning för proffs och MRO (maintenance, repair and operations).

Allt började med en låda knappceller

År 1985 registrerade tre vänner bolaget Cebon. I sann entreprenörsanda började de sälja knappceller från ett tonårsrum i västra Sverige, något som visade sig vara starten på en hittills 30 år lång framgångsresa. Idag är Cebon moderbolaget till GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France.

Redan 1988 blev GP Batteries (GPI) bolagets batterileverantör. Det nära samarbetet med GP Batteries har gjort det möjligt för oss att bli en stor och viktig aktör på marknaden för alkaliska och laddningsbara batterier både på konsumentmarknaden och inom industrin. Idag är GP Batteries en av delägarna i GPBM, och vi är stolta över att än idag vara uppbackade utav en av världens mest framgångsrika tillverkare av batterilösningar.

Längs vägen har brandsäkerhetsprodukter blivit en viktig del av vår verksamhet. Sedan 1991 har vi, genom Nordens marknadsledande varumärke inom brandsäkerhet Housegard, skapat trygghet i hundratusentals hem. Vi har sålt fler brandsläckare till konsument än några andra aktörer på den nordiska marknaden och vårt produktsortiment kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet.

Under åren har vi samlat på oss gedigen kunskap och erfarenhet som har bidragit till vår starka position på den industriella marknaden där vi genom vår industridivision, som med hög kompetens och starkt lösningsorienterat fokus haft många framgångsrika projekt inom skräddarsydda energilösningar och förnybar energi.

Så mycket mer än en leverantör

Vi är enkla att göra affärer med. Vissa kanske säger att det är ett vågat uttalande, men för oss är det en självklarhet. Vi vill göra det enkelt för dig att sälja våra produkter och genom det även underlätta för slutanvändaren, oavsett om produkten används för privat, professionellt eller industriellt bruk. Enkelhet är någonting som genomsyrar hela vår verksamhet, från produktutveckling till försäljning och marknadsföring.

Konsument: Från lager till butik

Idag innefattar konsumentblocket tre produktområden: portabel energi, belysning och säkerhet. Vår produktportfolio riktas mot detaljhandeln, med ett omfattande sortiment av bland annat batterier, hem- och utomhusbelysning och brandsläckare. Vi kombinerar volymprodukter som alkaliska batterier med mer exklusiva produkter som designbrandsläckare. Det viktigaste verktyget vi har är vår organisation. Mer än hälften av våra 100 anställda besöker kunder på en nära daglig basis, vilket ger oss en unik kunskap och insyn i butiksvärlden. Vårt nordiska huvudkontor gör oss snabba och flexibla medan vi – tack vare delat ägarskap – behåller ett nära samarbete med vår batteritillverkare. Vårt serviceerbjudande är flexibelt, därför kan vi enkelt anpassa erbjudandet efter varje kunds unika behov. Du hittar våra produkter i de flesta grenar inom detaljhandeln, i allt från elektronikkedjor och järnaffärer till dagligvaruhandeln.

Industri: Specialist inom batterilösningar

GPBM är en heltäckande leverantör av batterier och energilagringslösningar med över 30 års erfarenhet av att producera och distribuera produkter med hög kvalitets- och säkerhetsstandard. Med ett tydligt fokus på hållbarhet och kundanpassning tar vi fram en lämplig energilösning för den unika applikationen. GPBM’s industridivision strävar efter att vara den bästa partnern för OEM och MRO aktiviteter inom områdena energilagring och batterier. Global förståelse i kombination med lokal expertis gör att vi kan anpassa service och lösningar för att leva upp till kundens förväntningar.

GPBM Nordic ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 1
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 2
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 3
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 4
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 5
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 6
  • GPBM Nordic AB Elartiklar - Tillverkare, grossist, Göteborg - 7

GPBM Nordic AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnGpbm Nordic AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande05.06.1989
Org.nr:5563600443
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital1617000
Omsättn.intervall100000 - 499999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch46434 Partihandel med elartiklar, 46522 Partihandel med teleprodukter

Exekutiva befattningar/Administration

Hans Stefan RundéusOrdförande
Hans Stefan RundéusVerkställande direktör
Per Gunnar AxelssonLedamot
Hans Stefan RundéusLedamot
Pak Nin HoLedamot
Hans Anders Martin LundinSuppleant
Åsa Maria AnderbergRevisor
Bengt Åke Joakim SvenssonRevisorssuppleant

Möjliga telefonnummerformat

031799160003-179 916 00031-799 16 000317-99 16 00031-7991600