Om Göteborgs Tekniska Institut AB

GTI grundades år 1927. Vi finns i Vasastaden i centrala Göteborg, i närheten av Vasaplatsen.På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Undervisningen är modern och präglas av ett ämnesövergripande synsätt.Skolan är omgiven av charmiga byggnader och mysiga cafér. På några av de närliggande restaurangerna kan du som elev på GTI äta lunch med ditt matkort. Välkommen till en utbildning mitt i stan!

Den lilla skolans fördelar

GTIs Gymnasieskola är en liten skola med en familjär stämning. Här blir du accepterad oavsett vem du är. Våra elever kommer från hela stan och miljön på skolan är öppen, nyfiken och positiv. Välkommen till en skola där ingen är anonym!

Lång tradition av utbildning

GTI grundades år 1927 och är en av Göteborgs äldsta skolor. Fram till 1997 hade vi ingenjörsutbildningar för vuxna och tusentals ingenjören har tagit examen från GTI. Vi har än idag kvar några tekniska utbildningar med teknikprogrammet och det datatekniska programmet, men är en gymnasieskola som erbjuder alla slags program, även naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.

Lärare som bryr sig

På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Undervisningen är strukturerad med mål för varje lektion och varierade arbetssätt för att nå målet. Förtroendefulla relationer mellan lärare och elever är en central del av GTIs gymnasieskolas skolkultur. Samarbete mellan lärarna för att varje elev ska lära sig och utvecklas likaså. Vi använder oss i hög grad av läroböcker och lärarledda lektioner. Varje lärare kommunicerar kontinuerligt kring kunskaps- och lärandemål med sina elever.

Hos oss jobbar studierektor och lärare nära eleverna och stöttar dem vad det än gäller – studier, val av kurser, social miljö och personlig utveckling.

Utbildning som du har nytta av

Vi jobbar aktivt för att du ska ha nytta av dina studier efter gymnasiet. På dataprogrammet jobbar vi tillsammans med företag för att du ska få jobb efteråt och på de studieförberedande programmen tränar du på kritiskt tänkande. Skolan är liten och vi ger dig den utbildning du behöver – efter intresse eller efter vad du vill läsa i framtiden.

Matkortet

GTIs elever äter sin skolmat genom att använda matkortet. Det innebär att eleverna kan välja att äta sin skollunch på flera lunchrestauranger i närheten av skolan. Eleverna har alltid möjlighet att äta lunch utan kostnad.

Egen bärbar dator

För att underlätta dina gymnasiestudier, får du under din gymnasietid tillgång till en egen bärbar dator.

Göteborgs Tekniska Institut ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Göteborgs Tekniska Institut AB Skola, Göteborg - 1
  • Göteborgs Tekniska Institut AB Skola, Göteborg - 2
  • Göteborgs Tekniska Institut AB Skola, Göteborg - 3

Göteborgs Tekniska Institut AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Göteborgs Tekniska Institut Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

06.12.1983

Org.nr:

5562358993

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

85321 Gymnasial yrkesutbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Björn Henrik Axel Börjesson

Ledamot

Björn Henrik Axel Börjesson

Ledamot

Tove Matilda Mathiesen Lilja

Suppleant

Eva A-L Kristina Lindberg Börjesson

Huvudansvarig revisor

Anna Katarina Eklund

Finansiell information

Omsättning

37 104 tkr

Vinstmarginal

6,8 %

Anställda

29