Om Emmaus Stockholm

Solidaritet och second hand - praktiskt stöd för en rättvis värld. Vi är en solidaritetsorganisation som tillsammans med folkrörelser i andra länder arbetar för att jordens resurser ska fördelas mer rättvist. #nl#

Second hand

Genom att driva second handbutiker bidrar vi till att minska den höga nyproduktionen av kläder och prylar. En hållbar utveckling förutsätter att allt mer återanvänds. Om du köper en tröja hos oss sparar du 97 % av energiförbrukningen jämfört med om du köper en ny tröja.

Vi har två butiker precis vid Slussen, på Peter Myndes backe 8. En gemensam butik för både barn och vuxna med totalt 400 kvm kläder, prylar och böcker. I Vintagebutiken, som ligger vägg i vägg, hittar du 50-, 60- och 70-tals kläder, finare märkeskläder, skor, väskor, smycken och nygammal antik och kuriosa, plast, porslin, böcker och musik.

Butikerna fylls på med kläder och prylar dagligen så titta förbi redan idag så att du inte missar något!

Detta gör vi

Emmaus Stockholm är en solidaritetsorganisation som tillsammans med folkrörelser i andra länder arbetar för att jordens resurser ska fördelas mer rättvist.

Vår bas är det praktiska solidaritetsarbetet här i Sverige. Genom vår insamlingsverksamhet skapar vi resurser av de kläder och prylar som skänks till oss. För att finansiera vår verksamhet och skapa ett ekonomiskt bistånd säljer vi en del av de insamlade sakerna i våra butiker.

Vårt främsta mål är att vår verksamhet inte längre ska behövas och därför bedriver vi även opinionsbildande arbete för att världen ska organiseras på ett hållbart och rättvist sätt.

Vi är en demokratisk organisation med aktivt medlemskap där medlemmarna själva driver verksamheten. Emmaus Stockholm är en sekulär, partipolitiskt obunden förening.

Emmaus Stockholms historia är präglad av stödet till de befrielserörelser som kämpade för frigörelse från kolonialmakterna i bland annat Sydafrika, Angola, Zimbabwe, Moçambique, Namibia och Västsahara. Förutom Västsahara är alla dessa länder självständiga idag. Numera koncentrerar vi vårt samarbete till ett antal organisationer i ockuperade Västsahara, de västsahariska flyktinglägren och gräsrotsorganisationen ADRA som arbetar för att förbättra livet för den fattiga befolkningen på landsbygden i Angola.

Bildgalleri

  • Emmaus Stockholm Hjälporganisationer, Stockholm - 1

Emmaus Stockholm, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Emmaus Stockholm

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

09.12.1992

Org.nr:

8020169846

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

88994 Humanitära insatser, 47792 Specialiserad butikshandel med övriga begagnade varor

Exekutiva befattningar/Administration

Möjliga telefonnummerformat

08744222208-744 22 22087-44 22 220874-422 22