Om Dammsdal skola & boende

Dammsdal i Vingåker är en internatskola som specialiserat sig på ungdomar med autism/Aspergers syndrom, och som behöver en helhetslösning med boende och skola. Landstinget Sörmland driver verksamheten som tar emot elever från hela landet. 38 platser i åldrarna 13-21 år.

Dammsdal skola och boende

Barn har det bäst när de bor hemma hos sina egna föräldrar. Det gäller även barn och ungdomar med funktionsnedsättning inom autismspektrat. Ibland måste man välja det näst bästa och då kan vi vara ett bra val.

Dammsdal har sedan 1994 specialiserat sig på elever inom autismspektrat och kan erbjuda en helhetslösning med skola och boende under elevens skoltid. Verksamheten har plats för 38 elever. Vår skola på Dammsdal är anpassad för att hjälpa ungdomar som tidigare har haft det tufft på hemorten.

Våra ambitioner är att anpassa studier, fritid och vardag. Förutsättningarna och möjligheterna att lyckas på Dammsdal kan vara större än tidigare. Anledningen är att vi har kunskaper om funktionsnedsättningarna, om en specifikt anpassad pedagogik, vi har anpassade lokaler, resurspersoner på nära håll och dessutom möjlighet att ge eleven stöd under hela dygnet.

Vi tar hänsyn till det annorlunda sättet att lära, tänka och förstå verkligheten och hjälper eleven att se sammanhang och meningsfullhet med att gå i skolan. Det kan göra skillnad då vi i första hand hjälper eleven att lyckas med sina studier utifrån sitt perspektiv. Vårt mål är att eleven slutar skolan på Dammsdal med känslan av att ha uppnått de mål som är rimliga för henne/honom.

Ungdomarna kommer från olika delar av landet och har oftast varit föremål för omfattande utredningar av barnhabilitering, barnpsykiatrisk klinik och socialförvaltning på grund av att de utvecklat ett destruktivt sätt att hantera sina svårigheter. Vid dessa utredningar har det framkommit att ungdomarna har behov av hjälp och stöd i en miljö där det finns människor i såväl skola som boende som förstår deras individuella behov och bakomliggande funktionsnedsättningar.

Skolhälsovård och medicin sköts av vår sjuksköterska med hjälp av vår konsultläkare Henning Beier som är både barn och vuxenpsykiater.

Dammsdal är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Bildgalleri

  • Dammsdal skola & boende Skola, Vingåker - 1
  • Dammsdal skola & boende Skola, Vingåker - 2
  • Dammsdal skola & boende Skola, Vingåker - 3
  • Dammsdal skola & boende Skola, Vingåker - 4

Dammsdal skola & boende, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Region Sörmland

Bolagsform

Landsting

Datum för upprättande

01.01.1974

Org.nr:

2321000032

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

86102 Specialiserad sluten somatisk hälso- och sjukvård på sjukhus, 86211 Primärvårdsmottagningar med läkare m.m., 86909 Annan öppen hälso- och sjukvård, utan läkare, 86221 Specialistläkarverksamhet inom öppenvård, på sjukhus, 84115 Specialistläkarverksamhet inom öppenvård, på sjukhus

Exekutiva befattningar/Administration

reviews aboutName

D

David IR

moreThanAYearAgo

Det här är inte min typ av miljö! Det är ingen bra stämning här och jag saknar mina föräldrar varje dag.
Jag är inte asocial men det finns ingen vanlig människa här att ha sällskap med.
Ibland måste jag stå jävligt länge ute i kylan och frysa medans jag väntar på skoltaxin. Jag kan inte ta mig till matsalen eftersom det ligger långt ifrån skolan till mitt boende och jag trivs inte ens där. Eleverna har ingen moral och är avskyvärda och dumma. Det tycker jag är förhatligt!

Thomas Nybom

moreThanAYearAgo

Verksamheten genomsyrades av stor kunskap, engagemang, respekt och flexibilitet.

Kategorier

Möjliga telefonnummerformat

015152430001-515 243 00015-152 43 000151-52 43 00015-1524300