Om Classicum Växthus

Vår visningsträdgård har mycket att erbjuda. Här får du inspiration till dina odlingar och ditt hem. Ät lunch och fika gott i en magisk miljö hos Segers Söta. I butiken finns någonting för alla och i snittblomsodlingen så kan du plocka en härodlad bukett. Passa även på att strosa i inspirationsträdgården eller prata med våra duktiga rådgivare kring allt som rör det glasade rummet. Kolla även in våra aktiviteter och workshops för både stora och små.

Classicum Växthus AB

Classicum Växthus AB har levererat hållbara växthus, orangerier, uterum och vinterträdgårdar av högsta kvalité sedan 1993. Här på Classicum erbjuder vi 10 års garanti och 5 års stormgaranti. Vi på Classicum arbetar för att föra svenskarna närmare en naturlig och varmare plats i trädgården.

Hög kompetens och utbildning hos våra medarbetare har sedan starten varit en av våra ledstjärnor.

Alla besitter idag lång erfarenhet både i växthus teori och växthus praktik. Dessutom är flera av oss specialutbildade i växthusodling och biologisk bekämpning. Vi har 30-års erfarenhet med växthus av glas och aluminium. Vårt sortiment säljs endast av Classicum Växthus.

Växthusen och våra andra konstruktioner såsom glaspaviljonger, orangerier, uterum, lusthus, träpaviljonger, conservatories, vinterträdgårdar, med flera, ska både vara vackra och fungera praktiskt ur klimatsynpunkt.

Idag har vi Europas bredaste sortiment med allt ifrån mindre växthus av plast till helisolerade uterumskonstruktioner.

Storlekarna börjar på 3 m² och växthusen har stor variation då det gäller form, färg och mått. Våra mest omtyckta växthus är Serralux och Helios, men även de runda paviljongerna, lusthusen och uterummen har blivit mycket populära.

I våra utställnings- och visningsträdgårdar i Kabbarp och Solna är våra konstruktioner placerade både på stenbelagda ytor, mot fasad och mot mur. På plats får du lättare en uppfattning om hur den tilltänkta konstruktionen kan se ut i en verklig miljö. De är personligt inredda och försedda med alla våra tillbehör, som vi använder i praktiken för att ge dig inspiration och kunskap. Vi vill förmedla det vi brinner för, kunskap om våra hus från golv till tak, i en naturlig miljö.

Våra växthus

Hos Classicum kan du botanisera i marknadens bredaste sortiment av mycket bra växthuskonstruktioner och med olika prisklasser. Vi har växthusbredder från 150 till 606 cm. De finns som fristående modeller, på mur, för väggmontage, med breda eller smala glas, många dörralternativ och i många olika kulörer. Vi hjälper dig gärna att finna ditt drömhus!

Glaspaviljonger

En glaspaviljong eller även kallat lusthus frambringar många positiva känslor och tankar hos oss alla. Romantiskt, familjärt, socialt – en glaspaviljong är ett rum som vi alla lätt förälskar oss i. Vi erbjuder 3 olika former av glaspaviljonger: runda, fyrkantiga och avlånga. Hitta det som passar dig och din trädgård allra bäst. Vi hjälper dig gärna med tips och råd om du är osäker på vilken modell du ska välja.

Orangeri

Många drömmer om att odla exotiska växter året runt, växter som inte klarar av det nordiska klimatet. Ett orangeri ger dig möjlighet att odla året runt och att övervintra dina växter. Under den varma årstiden flyttas olivträd, citronträdd mm ut i det fria där de trivs bäst och ditt orangeri kan möbleras om för familj, vänner och kanske lite tomatodling.

Classicum kan erbjuda dig många olika konstruktioner och med varierande utseende så att just du ska finna ditt orangeri. Vill du att ditt orangeri ska vara fristående? Eller vill du hellre ha det intill en vägg? Varför inte med olika sidohöjder? Vi har också det omtyckta orangeriet på mur. Orangeriet kan lackeras i många standardfärger men också i valfri färg.

Vi erbjuder dessutom olika typer av dörrar såsom slagdörr och skjutdörrar, både som en enkel eller dubbel.

Kombinationsmöjligheterna är många, allt för att du ska få precis det orangeri som du önskar.

Vi erbjuder också montagehjälp för den som så önskar!

Uterum

I ett helisolerat uterum eller vinterträdgård kan du njuta alla årets månader, varmt och ljust!

Ett helisolerat uterum/vinterträdgård ger dig möjlighet att förlänga den säsong som de flesta av oss älskar allra mest, nämligen sommarhalvåret. Ett uterum eller vinterträdgård ger dig extra närhet till din trädgård och även som extra ljusinsläpp till ditt bostadshus under de dunkla vintermånaderna. Det kan vara både fristående eller väggmonterat, som murmodell eller på gjuten, isolerad platta beklädd med klinker. Du kan installera en kamin eller golvvärme för härlig mysfaktor.

Classicum har uterum och vinterträdgårdar som passar nästan alla. Dels har vi standardutförande men kan även tillverka efter dina egna önskemål. Vi erbjuder många olika alternativ då det gäller utseende, även prisklasser och material. Våra uterum och vinterträdgårdar är underhållsfria och allt material kan återanvändas till nästan 100%.

Vår visningsträdgård

Vi har ett stort sortiment av både standard helisolerade uterum och personligt kundanpassade uterum. Vi visar olika konstruktioner både i Kabbarp och Solna.

Vi har byggt upp en nytt skånskt besöksmål med café, utställning av växthus och orangerier, kontor, inrednings- och trädgårdsbutik i Kabbarp, Staffanstorps Kommun.

Passa på att titta in i vår trädgårds- och inredningsbutik. Här hittar du de senaste, bästa och vackraste tillbehören för din trädgård eller en present till dig eller någon du håller kär. Det är alltid värt att besöka oss eftersom att vissa av våra artiklar endast finnas i butiken i Kabbarp. Välkomna!

Classicum Växthus utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 1
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 2
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 3
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 4
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 5
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 6
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 7
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 8
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 9
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 10
 • Classicum Växthus Uterum, Staffanstorp - 11

Classicum Växthus, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnClassicum Växthus Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande28.06.1993
Org.nr:5564690880
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall20000 - 49999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch46731 Partihandel med virke och andra byggmaterial

Exekutiva befattningar/Administration

Jan Daniel BertlandOrdförande
Anna Maria Christina BertlandVerkställande direktör
Mats Torbjörn NilssonLedamot
Magnus Erik NilssonLedamot
Jan Daniel BertlandLedamot
Anna Maria Christina BertlandLedamot
Bengt Anders Richard PetersHuvudansvarig revisor

Möjliga telefonnummerformat

04040519004-040 51 90040-40 51 900404-051 90