Om Classicum Växthus

Vår visningsträdgård har mycket att erbjuda. Här får du inspiration till dina odlingar och ditt hem. Ät lunch och fika gott i en magisk miljö hos Segers Mat. I butiken finns någonting för alla och passa även på att strosa i inspirationsträdgården eller prata med våra duktiga rådgivare kring allt som rör det glasade rummet. Kolla även in våra aktiviteter och workshops för både stora och små.

Classicum Växthus AB

Classicum Växthus AB har levererat hållbara växthus, orangerier, uterum och vinterträdgårdar av högsta kvalité sedan 1993. Här på Classicum erbjuder vi 12 års garanti och 5 års stormgaranti. Vi på Classicum arbetar för att föra svenskarna närmare en naturlig och varmare plats i trädgården.

Hög kompetens och utbildning hos våra medarbetare har sedan starten varit en av våra ledstjärnor.

Alla besitter idag lång erfarenhet både i växthus teori och växthus praktik. Dessutom är flera av oss specialutbildade i växthusodling och biologisk bekämpning. Vi har 30-års erfarenhet med växthus av glas och aluminium. Vårt sortiment säljs endast av Classicum Växthus.

Växthusen och våra andra konstruktioner såsom glaspaviljonger, orangerier, uterum, lusthus, träpaviljonger, conservatories, vinterträdgårdar, med flera, ska både vara vackra och fungera praktiskt ur klimatsynpunkt.

Idag har vi Europas bredaste sortiment med allt ifrån mindre växthus av plast till helisolerade uterumskonstruktioner.

Storlekarna börjar på 3 m² och växthusen har stor variation då det gäller form, färg och mått. Våra mest omtyckta växthus är Serralux och Helios, men även de runda paviljongerna, lusthusen och uterummen har blivit mycket populära.

I våra utställnings- och visningsträdgårdar i Kabbarp och Solna är våra konstruktioner placerade både på stenbelagda ytor, mot fasad och mot mur. På plats får du lättare en uppfattning om hur den tilltänkta konstruktionen kan se ut i en verklig miljö. De är personligt inredda och försedda med alla våra tillbehör, som vi använder i praktiken för att ge dig inspiration och kunskap. Vi vill förmedla det vi brinner för, kunskap om våra hus från golv till tak, i en naturlig miljö.

Våra växthus

Hos Classicum kan du botanisera i marknadens bredaste sortiment av mycket bra växthuskonstruktioner och med olika prisklasser. Vi har växthusbredder från 150 till 606 cm. De finns som fristående modeller, på mur, för väggmontage, med breda eller smala glas, många dörralternativ och i många olika kulörer. Vi hjälper dig gärna att finna ditt drömhus!

Glaspaviljonger

En glaspaviljong eller även kallat lusthus frambringar många positiva känslor och tankar hos oss alla. Romantiskt, familjärt, socialt – en glaspaviljong är ett rum som vi alla lätt förälskar oss i. Vi erbjuder 3 olika former av glaspaviljonger: runda, fyrkantiga och avlånga. Hitta det som passar dig och din trädgård allra bäst. Vi hjälper dig gärna med tips och råd om du är osäker på vilken modell du ska välja.

Orangeri

Många drömmer om att odla exotiska växter året runt, växter som inte klarar av det nordiska klimatet. Ett orangeri ger dig möjlighet att odla året runt och att övervintra dina växter. Under den varma årstiden flyttas olivträd, citronträdd mm ut i det fria där de trivs bäst och ditt orangeri kan möbleras om för familj, vänner och kanske lite tomatodling.

Classicum kan erbjuda dig många olika konstruktioner och med varierande utseende så att just du ska finna ditt orangeri. Vill du att ditt orangeri ska vara fristående? Eller vill du hellre ha det intill en vägg? Varför inte med olika sidohöjder? Vi har också det omtyckta orangeriet på mur. Orangeriet kan lackeras i många standardfärger men också i valfri färg.

Vi erbjuder dessutom olika typer av dörrar såsom slagdörr och skjutdörrar, både som en enkel eller dubbel.

Kombinationsmöjligheterna är många, allt för att du ska få precis det orangeri som du önskar.

Vi erbjuder också montagehjälp för den som så önskar!

Classicum lämnar 12 års garanti för våra oisolerade växthus och orangerier i aluminium. Garantin gäller konstruktion, bearbetning och material. Garantin gäller endast om växthuset monterats och hanterats efter Classicums rekommendationer. För kanalplasttak gäller 10 års garanti mot nedbrytning av solstrålar (UV-strålning) och missfärgning (gulnar), under förutsättning att monterings-och skötselanvisning följts.

Uterum

I ett helisolerat uterum eller vinterträdgård kan du njuta alla årets månader, varmt och ljust!

Ett helisolerat uterum/vinterträdgård ger dig möjlighet att förlänga den säsong som de flesta av oss älskar allra mest, nämligen sommarhalvåret. Ett uterum eller vinterträdgård ger dig extra närhet till din trädgård och även som extra ljusinsläpp till ditt bostadshus under de dunkla vintermånaderna. Det kan vara både fristående eller väggmonterat, som murmodell eller på gjuten, isolerad platta beklädd med klinker. Du kan installera en kamin eller golvvärme för härlig mysfaktor.

Classicum har uterum och vinterträdgårdar som passar nästan alla. Dels har vi standardutförande men kan även tillverka efter dina egna önskemål. Vi erbjuder många olika alternativ då det gäller utseende, även prisklasser och material. Våra uterum och vinterträdgårdar är underhållsfria och allt material kan återanvändas till nästan 100%. För uterumssystemet Victoria lämnar vi 10 års garanti på konstruktionen, 5 års garanti på lackerade profiler samt på punkterad glaskassett. För mekaniska delar gäller 2 års garanti.

Vår visningsträdgård

Vi har ett stort sortiment av både standard helisolerade uterum och personligt kundanpassade uterum.

Vi har byggt upp en nytt skånskt besöksmål med café, utställning av växthus och orangerier, kontor, inrednings- och trädgårdsbutik i Kabbarp, Staffanstorps Kommun.

Passa på att titta in i vår trädgårds- och inredningsbutik. Här hittar du de senaste, bästa och vackraste tillbehören för din trädgård eller en present till dig eller någon du håller kär. Det är alltid värt att besöka oss eftersom att vissa av våra artiklar endast finnas i butiken i Kabbarp. Välkomna!

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 1
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 2
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 3
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 4
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 5
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 6
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 7
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 8
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 9
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 10
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 11
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 12
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 13
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 14
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 15
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 16
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 17
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 18
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 19
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 20
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 21
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 22
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 23
 • Classicum Växthus Byggvaror, Staffanstorp - 24

Classicum Växthus, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Classicum Växthus Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

28.06.1993

Org.nr:

5564690880

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

20000 - 49999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

46731 Partihandel med virke och andra byggmaterial

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Jan Daniel Bertland

Verkställande direktör

Anna Maria Christina Bertland

Ledamot

Mats Torbjörn Nilsson

Ledamot

Jan Daniel Bertland

Ledamot

Anna Maria Christina Bertland

Huvudansvarig revisor

Bengt Anders Richard Peters

Finansiell information

Omsättning

42 059 tkr

Vinstmarginal

−3,3 %

Anställda

16