Om Capio Ögon

Capio Medocular utför gråstarroperationer - både på uppdrag av landstinget men även privat. Vi har även en ögonmottagning där vi hjälper dig med dina ögonsjukdomar.

Välkommen!

Till vår ögonmottagning, som är ansluten till ett landstingsavtal, kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t ex irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för grön- och gråstarr m.m., m.m.

Ögonlaser eller inopererad kontaktlins?

För den som vill slippa glasögon och linser är ögonlaser idag det vanligaste alternativet. Det innebär att man med en laserstråle förändrar och tar bort delar av hornhinnans ytskikt. De flesta som behandlats är nöjda. Men metoden har en del nackdelar och begränsningar. Många får till och med veta att ögonlaser inte fungerar för deras ögon eller synfel.

En inopererad kontaktlins är ofta ett ännu bättre alternativ till ögonlaser. Metoden kallas för ICL (Implantable Contact Lens). Den fungerar för nästan alla typer av synfel, ger bättre synkvalitet och resultat kommer direkt. En specialutbildad linskirurg placerar linsen mellan pupillen och ögats egen lins. Ingreppet tar ca tio minuter och upplevs av de flesta som överraskande enkelt och smärtfritt.

Vid en ICL-operation tar man inte bort eller förändrar vävnaden i ögat. Ångrar eller ändrar man sig av någon anledning är det lätt att ta bort eller byta linsen.

Capio Medocular ledande inom linskirurgi

Erfarenheten av inopererade kontaktlinser är omfattande. De första operationerna i Sverige gjordes 1997. Totalt har nästan en kvarts miljon människor runt om i världen fått bättre syn på det här sättet. På Capio Medocular har vi gjort fler operationer än någon annan klinik i Norden. Och det tillsammans med att vi började med RLE i slutet på 90-talet och gör drygt 10% av Sveriges alla gråstarroperationer, gör att vi vågar påstå att vi är ledande inom linskirurgi i Sverige.

Gråstarr är världens vanligaste operation

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några större problem för den drabbade eftersom gråstarr oftast kan opereras med mycket gott resultat. För att minska synproblemen för patienten och samtidigt minska risken för komplikationer bör inte operationen skjutas upp. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120.000 gråstarroperationer per år.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Capio Ögon Husläkarmottagning, Gruppläkarmottagning, läkarhus, Lidingö - 1
  • Capio Ögon Husläkarmottagning, Gruppläkarmottagning, läkarhus, Lidingö - 2
  • Capio Ögon Husläkarmottagning, Gruppläkarmottagning, läkarhus, Lidingö - 3
  • Capio Ögon Husläkarmottagning, Gruppläkarmottagning, läkarhus, Lidingö - 4
  • Capio Ögon Husläkarmottagning, Gruppläkarmottagning, läkarhus, Lidingö - 5

Capio Ögon, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Capio Medocular AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

03.05.1985

Org.nr:

5562599430

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

500000

Omsättn.intervall

50000 - 99999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

86222 Specialistläkarverksamhet inom öppenvård, ej på sjukhus, 47999 Övrig detaljhandel ej i butik

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Malin Victoria Bohlin

Ledamot

Malin Victoria Bohlin

Ledamot

Jens Johnsson

Ledamot

Karin Astrid Lindh

Extern verkställande direktör

Anette U M Wennerberg Johansson

Extern firmatecknare

Alexander Lars Rydholm

Huvudansvarig revisor

Linda Elisabeth Sallander

Finansiell information

Omsättning

269 503 tkr

Vinstmarginal

0,6 %

Anställda

94