Om Blackstad Rambutik

Kreativa kvalitetsinramningar som skyddar och framhäver varje objekt.I verkstaden tillverkas inramningar med millimeterpassning till dina konstverk, foton, broderier, hantverk, objekt mm.Designen tas fram i samråd mellan erfaren konstinramare och kund. Stort utbud av ramar och passepartouter ger dig många valmöjligheter i framtagningen av din inramning.Certifierad konstinramare genom Glasbraschföreningen.Gesällbrev i konstinramaryrket.Flerfaldig pristagare SM i konstinramning.

Att rama in är en konst i sig

Professionellt utförda konstinramningar ger konsten ett extra lyft. De säkrar också att målningen, litografin, fotot eller föremålet inte förstörs. Vi kan ge kreativa förslag och skapar inramningar som framhäver tavlan och motivet på bästa sätt. Det ger konsten en yttre skönhet och för dig som kund en garanti för god kvalitet.

Vad är Blackstad Rambutik?

År 1968 startade Gerd och Börje Gunnarsson en snickeriverkstad i Blackstad. Där tillverkades bland annat köksinredningar och fönster. Några år senare kom en av ortens konstnärer och ville ha hjälp med att tillverka en enkel trävit ram, och på den vägen fortsatte det. Snickeriet blev till en ramverkstad, Gunnarssons Inramningar. År 2004 tog ElsieMarie Pihl över verksamheten och bytte så småningom 2007 namn till Blackstad Rambutik och sedan har allt bara rullat på.

Två 1:a platser 2008 och 2022, tre 2:a platser 2016, 2018 och 2020 samt Publikens favorit 2022 i SM i konstinramning.

Gesällbrev i Konstinramning sen Oktober 2016.

I april 2024 startar ett nytt kapitel i rambutikens historia då jag, Annika Kaspersson Nilsson tar över efter att ha varit i butiken både som praktikant och anställd sedan 2010.

I butiken

I butiken erbjuds ett mycket brett urval av både ramar och passepartouter. Du kan också välja mellan flera olika tavelglas. Till dina mest värdefulla objekt finns tavelglas med 99 % UV-skydd. Vi använder oss bara av de bästa materialen som finns på marknaden, så Du kan känna dig trygg när du lämnar in dina arbeten hos mig. Jag hjälper dig med tips och råd så att din inramning skyddas på bästa sätt och får den bästa estetiska utformningen.

Var rädd om din konst

Konst som är inramad från sekelskiftet och fram till början/mitten/slutet av 1980-talet bör du vara lite mer uppmärksam på. Under denna period började man använda papper av träråvara vid inramningsarbeten, vilket medförde att den inramade bilden utsattes för en nedbrytningsprocess. Säkra tecken på felaktig inramning är gulnad passepartout men mörk snittyta eller bruna fläckar och missfärgningar på bild och passepartout. Upptäcker du sådan förändring på din konst är det hög tid att byta ut inramningsmaterialet och eventuellt även ramen, för ett helt nytt intryck.

I verkstaden utförs bland annat följande arbeten:

- Inramning av konst i olika tekniker och former.

- Uppspänning av dukar och fotocanvas.

- Inramning av foton.

- Inramning av broderier och andra textilier.

- Objektsinramningar med t.ex. sporttröjor, medaljer, klädesplagg, skor och andra kära ägodelar m.m.

- Renovering av äldre inramningar.

Blackstad Rambutiks utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Blackstad Rambutik Ramverkstad, Västervik - 1
  • Blackstad Rambutik Ramverkstad, Västervik - 2
  • Blackstad Rambutik Ramverkstad, Västervik - 3
  • Blackstad Rambutik Ramverkstad, Västervik - 4

Blackstad Rambutik, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

-

Bolagsform

-

Datum för upprättande

-

Org.nr:

-

Arbetsgivaravgift

-

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

-

Registrerad för moms

-

SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

-