Om Best Western Vimmerby Stadshotell

Vid Stora Torget i Vimmerby ligger stadens äldsta hotell med anor från 1860-talet. Vi erbjuder boende och logi i en anrik hotellmiljö i hjärtat av Vimmerby. Fria P-platser och ett rikt utbud av gratis tv-kanaler är för oss en självklarhet, allt för att våra gäster ska trivas.

Våra rum

BEST WESTERN Vimmerby Stadshotell kan erbjuda 87 välutrustade rum i olika storlekar och prisklasser. Samtliga våra rum är utrustade med minibar, hårfön samt kabel TV med ett brett kanalutbud. Våra boende gäster och konferensgäster har fri tillgång till WIFI. Hela tiden strävar vi efter att kunna erbjuda våra gäster en trevlig vistelse. Till sommaren 2015 utökades hotellet med 27 nya rum, som är belägna i hotellets västra flygel. Vårt hotell består nu av tre sammanhängande byggnader. Hotellets hjärta är byggnaden från 1860-talet som huserar restaurang, reception, festvåning/konferens och några familjerum. Västra flygeln når man genom festvåningen eller direkt från restaurangen, trappor förekommer.

Vår restaurang

Köket tar ansats i Stadshotellets historia och kryddar klassiska rätter med moderna attribut. I fokus är det lokalproducerade och närodlade. Med närproducerade råvaror blir menyerna säsongsanpassade. Grönsaker, svamp och bär lagras med beprövade metoder; som inläggningar, torkning och syrning för att ha tillgång över hela året.

Konferens & Festvåning

I vår fest och konferensvåning kan vi erbjuda allt från mindre grupprum till större sammankomster i hotellets festsal. Allt i en atmosfär med anor från 1800-talet.

Stora Salen, med sina högvälvda fönster och stuckaturer och gammaldags charm utnyttjas flitigt till speciella arrangemang som kräver pampig inramning. Dukar vi upp med långbord rymmer salen 160 gäster. Vi hjälper Er att skräddarsy lämpliga menyer efter Er smak, tycke och budget. Vi kan erbjuda mingelmat, middagsbufféer eller Á la carte. Vid behov av musikunderhållning kan vi hjälpa Er med kontakter. Likväl samarbetar vi med en lokal florist som kan hjälpa till att smycka borden.

Lilla Salen passar den lite mindre middagsbjudningen. Även den har stuckaturer och högvälvda fönster, som i det här fallet vetter mot Stora Torget. Lokalen utnyttjas vid mindre födelsedagsfester med de närmaste, frukostmöten och vid andra tillfällen då gästerna vill sitta enskilt. Lilla salen används även som konferenslokal och är utrustad med ljudanläggning och projektor. Grupprummet Ida är utrustad med platt-Tv som lätt kan kopplas ihop med medhavd dator.

Best Western Vimmerby Stadshotells utvalda länkar

Bildgalleri

  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 1
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 2
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 3
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 4
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 5
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 6
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 7
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 8
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 9
  • Best Western Vimmerby Stadshotell Hotell, Vimmerby - 10

Best Western Vimmerby Stadshotell, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Vimmerby Stadshotell Aktiebolag

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

17.04.1984

Org.nr:

5562431709

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

20000 - 49999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

55101 Hotellverksamhet med restaurangrörelse, 56100 Restaurangverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration