Om Anatoma Rehab

Vi har kunskap och erfarenhet inom manuella terapier som: Massage, Funktionsmedicin, Kinesiologi, Ryggledsbehandling, Näringsterapi. Magnus har lång erfarenhet inom flera manuella terapier och behandlingen är anpassad efter varje persons specifika fysiologiska behov.Magnus är diplomerad och certifierad inom följande terapier:Massageterapi, Idrottskador, Ledjusteringstekniker, Kraniosakrala tekniker, Ryggledsbehandling, Idrottspedagogik, Basmedicin, Funktionsmedicin Kinesiologi med 30 års yrkeserfarenhet. Välkommen!

Anatoma Rehab & Friskvård

Magnus har lång erfarenhet inom flera manuella terapier och behandlingen är anpassad efter varje persons specifika fysiologiska behov.

Magnus är diplomerad och certifierad inom följande terapier:

Massageterapi, Idrottskador, Ledjusteringstekniker, Kraniosakrala tekniker, Ryggledsbehandling, Idrottspedagogik, Basmedicin, Funktionsmedicin Kinesiologi med 30 års yrkeserfarenhet. DessutomCNT (cert. Näringsterapeut). CHMA (certifierad Hårmineralanalysterapeut), CGP (cert. gluten practitioner).

Magnus arbetar med funktionsmedicinska analyser och funktionell tillämpad muskeltestning (kinesiologi) som diagnostisk metod för att skräddarsy den behandlingsmodell som tillämpar sig bäst för just dig. I behandlingen ingår massage, specifika muskelbehandlingar, manipulationer, ledjustering, kraniosakral behandling och vid behov kostråd och näringsterapi. Som kompliment används också ultraljud och medicinsk laser.

Vi kan också erbjuda dig ortopediska fotbäddar/inlägg till ett mycket bra pris!

Dessutom är vi återförsäljare av många bra produkter T.ex näringstillskott, hälsokost, vattenrenare, mm.

Eftersom jag arbetar som näringsterapeut och med näringsmedicinska analyser för personlig rådgivning av

näringtillskott och naturmedel används bara högkvalittets produkter som är säkra och effektiva.

Funktionell medicin

På ANATOMA erbjuder vi Dig kost, motion och näringsråd, samt FUNKTIONELL MEDICIN. Naturliga metoder för bättre hälsa med Funktionsmedicinska analyser och funktionell kinesiologisk muskeltestning.

Funktionsmedicin fokuserar på påvisad bristande funktion i celler och organ.

Via funktionsmedicinska analyser och praktisk kinesiologi kan vi skräddarsy näringsprogram för varje enskild persons unika behov. Konventionell medicin behandlar ofta inte underliggande biokemiska orsaker till sjukdomar utan dämpar endast eller döljer symtomen. Funktionsmedicin stödjer istället kroppens återhämtande till optimal funktion. Naturlig väg till läkedom och hälsa.

Behandling med funktionell medicin innebär att man med kost, näringstillskott, kroppsbehandlingar, naturmedicin, rätt motion och andra åtgärder återställer kroppens funktion och optimerar hälsan.

Funktionell Kinesiologi

Ordet kinesiologi kommer från rörelselära. Kinesiologi är en modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära. Undersökningen går ut på att hitta försvagade muskler genom specifika muskeltester. Ett manuell muskeltest mäter inte den råstrykan som en muskel kan producera utan hur nervsystemet kontrollerar en muskelns funktion. (muskelrespons)

Genom att rätt behandla och stärka den försvagade muskeln återställs den biomekansika balansen i leden. Liknande symtom i t.ex nacke eller armbåge kan ha olika orsker.

Tillämpad Kinesiologi används i allt större utsträckning av kiropraktorer, osteopater världen över och är en av grundundersökningarna hos mig som fysiopat och näringsterapeut.

Massage

Massagen berör mycket mer än huden, den går djupare än till muskler och ben. en god omsorgfull massage tränger rakt in i djupaste av vår existens.

En god massage berör dig på alla plan, fysiskt är den avslappnande och stimulerande, ökar cirkulationen, höjer hemoglobinnivån, ökar lymfans flöde och sträcker ut bindväven i lederna.

På den mentala nivån löser massagen upp stress och ångest och dessutom hjälper massagen dig att bli mer medveten om din kropp som helhet. Massagen kan också frigöra en del energi som tidigare slösats bort på spänningar.

Vi arbetar med funktionell djup behandlande massage som löser upp spänningar och blockeringar i muskler och muskelfaschia (muskelhinna).

Denna behandling frigör också låsningar i ryggraden och kroppens övriga leder.

Fasciavågsbehandling

Fasciavågsbehandling är effektiv mot värk och spänningar. De djupa vågorna går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse, både brett och djupt. Rörelsen sprids snabbt och gör att vågorna når över stora ytor.

Idag används fasciavågsbehandling för bl.a. smärtlindring, fascia/bindvävsmassage, behandling av rörelseapparaten och för att få bukt med nack/ryggbesvär och muskelspänningar.

Jag har börjat arbeta med denna metod och både jag och de människor jag har behandlat upplever och känner ett mycket bra resultat.

Spänningar i den djupa och stabiliserande muskulaturen, som massage och andra manuella tekniker inte når in i, påverkas tydligt av djupvågorna som sätter hela muskelvävnaden i rörelse. Djupvågorna når givetvis också ner i kroppens djupaste bindvävslager och skakar loss och frigör ytor som varit stumma och tröga även under längre tid.

De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Om fascia klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.

Behandlingsmaskinen AtlasOrange1 arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen når stora områden på kort tid. Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Anatoma Rehab Friskvård, hälsovård, Örnsköldsvik - 1

Anatoma Rehab, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

-

Bolagsform

-

Datum för upprättande

-

Org.nr:

-

Arbetsgivaravgift

-

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

-

Registrerad för moms

-

SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

-

Möjliga telefonnummerformat

070269096107-026 909 61070-269 09 610702-69 09 61070-2690961