Om Alvar och Ivar Surdegsbageri

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

Alvar och Ivar Surdegsbageri, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnAlvar & Ivar Surdegsbageri AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande01.10.2008
Org.nr:5567665459
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall5000 - 9999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch10710 Tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk, 01500 Blandat jordbruk

Exekutiva befattningar/Administration

Fanny Helena IvarssonOrdförande
Fanny Helena IvarssonLedamot
Benny George KäckLedamot
Maja Teresia IvarssonSuppleant
Camilla Victoria AxelssonRevisor

Omdömen om Alvar och Ivar Surdegsbageri

Daniel

mer än ett år sedan

Idag var jag till butiken för att köpa ett ostbröd, som jag skulle ha till min lunch. Tyvärr bakade de inte den sorten så här nära inpå jul. Butikspersonalen rekommenderade mig ett fruktbröd istället, som hon erbjöd sig att lägga smör på. Så jag bad att få två fruktfrallor á 12:- st. Eftersom jag själv är egenföretagare, så förstod jag att denna extra service förmodligen inte skulle ingå i priset. Tänkte att slutpriset blir väl 30:- för två frallor med lite smör på.

Slutpris, 40:- för två 12-kronors frallor med lite smör på. Bara smöret kostade mer än vad en fralla gick på. Finns en skillnad mellan serviceavgift och rent ocker.

Nej tack, inget mer Alvar och Ivar för mig.

Svar från företaget

Hej Daniel! Tråkigt att du måste skriva av dig här istället för att höra av dig till oss direkt. Dina frallor blev lite för dyra och det vill jag be om ursäkt för. Vi säljer fruktfrallor med smör och ost för samma pris och då de flesta vill ha ost på har vi faktiskt aldrig bestämt något pris på fralla utan ost (vilket vi naturligtvis borde ha gjort), på grund av det har den som just denna dag stod i butiken råkat ta lite för mycket betalt. Vi kompenserar dig förstås om du någon gång kan tänka dig att ta vägen förbi oss igen. Vi är verkligen inte småaktiga men vi kan också göra misstag!
Mvh Fanny Ivarsson

Anonym användare

mer än ett år sedan

Absolut de bästa och godaste bullar jag någonsin ätit.
Vi använde alvar&Ivars bullar till vår arbetsmarknadsdag - Utblick.
Det märktes definitivt att inte det bara var jag som gillade bullarna på våra utvärderingar vi gjorde efteråt.
Majoriteten av alla som svarat på vår enkät kommenterade hur underbart gott fikat var!

Tack Alvar&Ivar för att ni gjorde vårt fikabås till succé!

Sara

mer än ett år sedan

Ibland får man en riktig matupplevelse. Som idag, när jag för första gången köpte bröd från Alvar och Ivar. Otroligt gott bröd med smaker i ett bröd jag aldrig känt förut, så välutvecklade och fina! (och nej, jag jobbar inte i bageriet ;) ) Läser ett par negativa kommentarer här nedanför och blir riktigt arg. Ibland finns det visst inga gränser för hur respektlös man får vara mot yrkesmän/kvinnor. Det är DE som bakar bröden och vet hur både bröden och verksamheten funkar, det ska inte du som kund komma och tala om för dem!!! Jag köper Fanny´s förklaring fullt ut och så länge de bakar fantastiska bröd får de langa ut dem när helst de vill.

Svar från företaget

Tack Sara, Andreas, Stig och ni andra för alla fina ord! Ni ska veta att det betyder mycket att få så positiva omdömen, ni är de bästa kunderna man kan ha:)
Fanny

Sophia

mer än ett år sedan

Otroligt mysigt bageri, som verkligen måste besökas! Alla jag rekommenderat har blivit lika fästa vid bageriet som jag. Brödet är underbart gott och kardemummabullarna är beroendeframkallande. Och, jag måste säga det igen, det är verkligen det mysigaste bageriet jag någonsin varit på - det känns som att komma in i ett bageri i en liten pittoresk by. "Gotlandsbrödskritiken" är bara fånig - det är väl självklart att man inte säljer något som inte är helt färdigt. Jag tycker att det är bra av Alvar och Ivar att stå på sig och bara sälja sådant som är "tiptop".

Tack för att ni förser Göteborg med förstklassigt surdegsbröd!

Stig Ankardal

mer än ett år sedan

Mitt tips är chokladbröden, frailer med mörk choklad som A & I bakar lörd. och sön. Makalösa! Kan inte låta bli att kommentera de som gnällt om gotlandsbrödens försäljningsdagar; Skaffa er ett liv!!!!

Richard

mer än ett år sedan

Tillägg:

Efter att nu också ha läst svaret från Alvar & Ivar på Marcus inlägg undrar jag varför jag inte fick köpa ett bröd? De svarar ju Marcus att de tagit till sig och att de nu säljer bröden efter kl 16.

1. Jag fick inte köpa ngt kl 13.55. Innan 16, javist. Men i o m att de stänger kl 14 på lördag så borde de väl sälja brödet f o m kl 12?
2. Ägarinnan sade i tel näär jag ringde kl 14 att jag, Richard, får köpa brödet dagen innan. det är bara att säga till att ägarinnan lovat. Fortafarande lika korkat. Ha kvar regeln med undantag för mig.
3. Jag tycker också att det är ett feltänk att säga från kl 16. Om kunden kommer kl 15.55 skall de vänta i 5 min då? Om kunden kommer kl 15.30, skall de gå för att sedan kopmma tillbaka?

Svar från företaget

Richard! Jag tyckte att vi hade ett bra samtal i telefon, jag lyssnade och tog till mig av det du sa, tråkigt att du fortsätter med att skriva så här på nätet. Jag kan oavsett dag ALDRIG garantera att du får köpa gotlandsbrödet dagen före, ibland är de inte ens färdiga innan vi stänger! Du kan inte påstå att det är feltänk, för jag kan inte utgå från att bröd som vi bakar på eftermiddagen och som ska ligga till sig till nästa dag måste vara klara ett exakt klockslag för att någon kund kanske kommer och blir ARG om han inte får köpa just detta brödet just då. Mina principer kan låta konstiga och jag inser att du och några andra kunder aldrig kommer att förstå det här. Det handlar mycket om logistik och planering och att det faktiskt inte är så lätt alla gånger att driva ett ställe själv, att göra alla rätt, att göra alla kunder glada och se till att all personal vet exakt vad de ska göra i olika sitautioner. Om det var så viktigt för dig kunde du ringt och beställt ditt bröd i förväg!

Slave to society

mer än ett år sedan

Provat alla surdegsbagerier som haussats i Göteborg, förblir dock stammis hos tjejerna på Kastellgatan!

Svar från företaget

Tack!
Det var mycket roligt att höra, ibland tar man åt sig för mycket av de få negativa kommentarer man får, men det är ju sådana som dig som gör det värt att gå upp i ottan dag efter dag..!

lugn o samlad

mer än ett år sedan

...har han lugnat sej nu, ....

Marcus

mer än ett år sedan

I början rekommenderade vi A&I. Nu har vi slutat. Varför? De säljer ett bröd, Gottlandsbröd, vilket de bara säljer på lördag o söndag - trots att de ligger synliga o färdiga i butiken under fredagen. De skall dock ligga till sig och ätas först på lördagen.

Vi vill köpa brödet fredag för att äta till frukost på lördag. Vi vill helt enkelt äta frukost med familjen när vi vaknar, under filtar, i morgonrock...

Varför? Två svar från bageriet:

1. Om vi säljer det på fredag så har vi inga bröd att sälja på lördag.

Jag erbjuds att beställa brödet/lägga undan till dagen efter. Vad är skillnaden? Och hur kan man tro att man kommer att sälja alla bröd på fredag?

2. Om våra kunder köper brödet på fredag - så kommer de att äta upp brödet på fredag!

Varför skulle vi göra det? Vad tror de om sina kunder? Och hur i he-e kan de tro sig veta vad vi gör hemma?

Flera av våra vänner känner samma irritation. I stället, att som förr, besöka bageriet 3-4 ggr/vecka, så blir det nu kanske 1-2 ggr månad.

Svar från företaget

Marcus,
Vad tråkigt att du är missnöjd. Jag ska försöka förklara lite närmare varför vi har så "korkade regler". I ett litet bageri med en relativt stor produktion är det a och o med planering. Vi har inte utrymme att baka för många olika sorter, men vill ändå gärna ha variation, därför bakar vi olika sorter olika dagar. Gotlandsbrödet är av en brödtyp som inte bör ätas samma dag som det bakas, men vad som är än viktigare är att om vi skulle börja sälja bröden på fredag eftermiddag så skulle lördagskunderna bli besvikna om inte lördagsbrödet finns kvar och vi har en begränsad kapacitet, därför är det viktigt för oss att vara konsekventa. Vårt bageri är integrerat med butiken, vi lägger alltså inte fram dessa bröd i butiken, det råkar bara vara så att vår produktion syns väldigt väl. Men jag tar din kritik på allvar och kan tänka mig att sälja en del av Gotlandsbröden på fredag efter kl 16 med reservation för att de inte hinner bli klara i tid. Vi är måna om våra kunder, Fanny Ivarsson

Daniel T

mer än ett år sedan

Super gott och nyttigt bröd! Rekomenderas!

riggan

mer än ett år sedan

jättegott bröd trevliga flickor superbra

Anonym användare

mer än ett år sedan

det är en av de bästa ställerna jag vart på !
jag var där med mina kompisar &alla ville gå tillbaks igen men vi orkade inte för vi hade ätit så mycket haha :D det var gott, och jag kan inte säga mer än att de va bästtt

Janina

mer än ett år sedan

Ert slit som ni gör med hjärta, förgyller i princip varje morgon för mig. Hur kan bröd smaka så ljuvligt?! Det är inte "baara" bröd, utan en totalupplevelse.
Jag går upp tidigare för att hinna träna och vara hemma tills pappa/mamma levererar ert ljumma, ibland varma nybakta bröd.
Som andra skrivit så försöker jag leva grönt, närodlat, krav/eko.. och ni underlättar med ert koncept!!!! Tack för att ni finns och knådar deg när vi andra ligger och sover eller har en ledig dag!

Andreas U

mer än ett år sedan

Alvar & Ivar bakar bröd med kärlek och värnar om småskaligheten och traditionerna, samtidigt som de gärna upptäcker och provar nytt. Ett bageri som saknar motstycke i Göteborg och kanske i hela landet. Precis som Sophia och David tycker jag Gotlandsbrödsdebatten är patetisk. Stå på er!

David Suomalainen

mer än ett år sedan

Det klart bästa bageriet. Allt är jättegott, personalen supertrevlig och de har stark lokal förankring. Dessutom ett socialt och miljömedvetet tänk som jag uppskattar.

Personerna Richard och Marcus nedan bekräftar hur bra det är genom att gå i taket och gråta när de inte kan få det bröd de vill ha. Trots att det inte ens är färdigt. Lite svag verklighetsförankring och dålig förståelse där i övrigt månne?

Jakob

mer än ett år sedan

Otroligt god bröd. Det är bara att gå in i butiken och ta av vad som finns, det blir aldrig fel. Rekommenderas varmt.

Richard

mer än ett år sedan

Idag, lö, var jag på Alvar & Ivar 13.55 för att köpa ett Gottlandsbröd. Det var slut. Frågade om jag inte kunde få köpa ett av de som de skall sälja imorgon. Fick nej. Svarade att jag de tidigare två åren fått köpa Gottlandsbröd (som är klara men skall ligga till sig en dag) dagen innan när min fru fyller år. Svar, jag kan lägga undan. Jag svarade att vi vill ha det till morgonfirandet. Hon svarade att hon inte kan sälja brödet - trots att det ligger 2 meter därifrån! När jag irriterat går säger hon att skall fråga om det kan gå. Jag fortsätter därifrån. Har ingen lust att tjata. Dessutom är jag redan irriterad, och då är det inte roligt.

Jag håller med Marcus som skrivit tidigare. Att inte få köpa ett bröd med svaret att då har de för få att sälja dagen efter - är ju rent löjligt när jag samtidigt får lägga unden ett - vilket innebär att det ändå blir ett bröd mindre att sälja. Jag är ledsen, men det är ett så korkat inifrånochut-tänk.

Svar från företaget

Tack för dina åsiker!
Denna lördag var det ovanligt mycket kunder hos oss, bröden var helt slut en timme innan stängning. Det händer ibland, även om vi försöker baka tillräckligt. Vissa dagar tar det inte slut, då skänker vi bort resterna till välgörande ändamål. Denna lördag var det många kunder som kom mellan kl 13 och 14 som blev utan bröd. Ca en halvtimme innan stängning var Gotlandsbröden som vi bakade till söndagen klara, de ska mogna över natten för att de blir bäst så. Om vi hade sålt dem (ca 20 bröd) till alla kunder som blev utan bröd denna sista halvtimme hade de snabbt tagit slut och många hade därmed blivit besvikna på söndagen. Vi rekommenderar alltid att man beställer i förväg om man vill vara helt säker på att få sitt bröd, eftersom vi vissa dagar säljer mer än beräknat. Det gäller alla bröd och alla dagar.
Om Richard hade varit trevlig och berättat om sin situation hade vi såklart gjort ett undantag.
Fanny Ivarsson

mija

mer än ett år sedan

Helt enkelt det bästa och trevligaste lilla bageriet som finns. Ost- och kummin, Bruno eller Gotland är favoriter.

amanda

mer än ett år sedan

Alvar & Ivar bakar fantastiskt goda bröd helt ekologiskt till otroliga priser (kilopriset på brödet är som ica maxis ungefär). Dessutom med otrilg service och olika bröd olika tider på året. Bästa bageriet i göteborg och en stolthet för staden.

smulan

mer än ett år sedan

Bästa bageriet i stan!

lantisen

mer än ett år sedan

Unna Dig det långjästa surdegsbrödet från de trevliga flickorna på Alvar

Sökord

Sökord saknas

Möjliga telefonnummerformat

03113031303-113 03 13031-13 03 130311-303 13