Om Alternativ Praktiken

Hos mig får du riktig kinesisk akupunktur. Jag har en grundlig och lång utbildning, i både Sverige och Kina, och har nästan 30 års erfarenhet av akupunktur.Jag erbjuder även klassisk massage, rygg- ledbehandlingar, kinesiologi-tejpning, hårmineralanalyser, kostrådgivning, näringsstöd och örtmedicin. För bästa resultat kompletterar jag ofta flera behandlingsmetoder med varandra. Allt skräddarsys efter dina behov och önskemål.

Om företaget

Jag heter Krister Paglert och driver Alternativ Praktiken i Östersund. Jag har min mottagning i Hälsoteamet‘s lokaler, där jag förövrigt också är klinikansvarig.

Jag är verksam inom branschen sedan 1990, och 1998 började jag arbeta heltid med alternativmedicin. Jag arbetar framförallt med traditionell kinesisk akupunktur men kompletterar gärna med andra typer av behandlingar för bästa resultat. Vilka mina andra behandlingar är kan du läsa om på hemsidan.

Jag har patient och ansvarsförsäkring genom akupunkturförbundet.

Akupunktur

– Så mycket mer än bara smärtlindring

Traditionell kinesisk akupunktur (även kallad TCM akupunktur) är en mångtusenårig läkekonst. Med nålar, värme eller massage behandlar man ett antal punkter på kroppen som står i förbindelse med olika organ och kroppsfunktioner.

Vid smärta eller sjukdom, fysisk som psykisk, har något skapat en obalans i organsystemet. Med behandlingen försöker man återskapa den naturliga balansen igen.

Några sjukdomar och andra problem som framgångsrikt brukar behandlas med TCM akupunktur är:

Astma / allergier

Mag -tarm problem

Mensturationsproblem

Förkylningar

Urinvägsproblem

Förlamningar

Depressioner

Migrän och annan huvudvärk

Idrottskador

Trötthet

Smärta

Ofrivillig barnlöshet

ÖvergångsbesvärBoka tid

Varje besök varar i ca. 60 min och kostar 650:-

Jag använder endast sterila engångsnålar i rostfritt Japanskt fjäderstål av högsta kvalitét.

När jag för in nålen använder jag i princip alltid sk införningshylsor, allt för en så säker och smärtfri behandling som möjligt.

Massage

Jag är en certifierad massageterapeut och erbjuder klassisk massage.

Den svenska klassiska massagen passar lika bra för en trött och sliten rygg som för en idrottare. Förkortade/spända muskler ger ett förändrat rörelsemönster. Lederna belastas då felaktigt och gör att smärta, domningar och svaghet blir ett faktum.

Med strykningar, töjning samt knådning av muskeln för man bort slaggprodukter samt ökar blodcirkulationen i muskler och annan vävnad samt gör bindväven mera elastisk. Detta medför i sin tur avslappning samt ett bättre träningsresultat.

Tips:

Har du problemområden, som tex. besvär från rygg, axlar och nacke, rekommenderar jag dig att välja ”Halvkropp 30 min” där hela tiden ägnas åt det specifika området.

Väljer du en 55 eller 90 min massage så ägnas endast ca 10-15 min åt hela ryggen/nacken.

Massage 55 och 90 min väljer man främst för att få en stunds skön avkoppling.

Välj mellan:

Halvkropp: 30 min 450:-

Helkropp: 55 min 800:-

Helkropp: 90 min 900:-

(90 minuter inkluderar händer, fötter samt djupavslappnande ansiktsmassage).

Mobilisering

Behandling av rygg, nacke å andra leder.

Detta är en behandlingsteknik som bl.a. naprapater och sjukgymnaster använder sig av där man behandlar problem i leder, muskler och ligament.

Det förekommer inga snabba ryck under behandlingen och här kommer man åt de lednära strukturerna som inte nås till fullo med tex. enbart massage.

Vanliga problem som behandlas med mobilisering är ryggskott, stukningar, rörelseinskränkningar, nackspärr och snedställningar i ryggkotepelaren mm.

Pris: 650:- / beh.

Hårmineralanalys

Med en håranalys kan man få ett värdefullt svar på hur mineralbalansen är i kroppen. Håret skickas till ett laboratorium och inom några veckor får man svaret. Det inkluderar en utförlig tolkning av håranalysen samt kost- och kosttillskottsförslag för att balansera mineralvärdena. Man kan på detta sätt skräddarsy ett kosttillskott. Doseringen på tillskotten är terapeutiska och bör inte intagas under en längre tid än 2-3 månader utan att göra en ny analys.

Analysen kostar 1600:- och inkluderar det första besöket då provet tas, själva analyssvaret samt en återträff då vi går igenom svaret.

Kinesiologi-tejpning

Kinesiologitejp

De flesta som sett sport på tv har nog inte undgått att se denna oftast färgglada tejp. Med sina skarpa kulörer har den varit lätt att lägga märke till. Att dessutom stora idrottsstjärnor har använt sig av tejpen har gjort att den marknadsfört sig världen över och att den blivit svår att missa.

Eftersom tejpen är elastisk möjliggör den full rörlighet i leden, jämfört med den traditionella tejpningen, där leder tejpas för stöd och stabilitet och ofta begränsar rörligheten.

Kinesiotape utvecklades av japanen Dr Kenzo Kase redan under -70 talet. Han var då utbildad kiropraktor, akupunktör och hade även studerat kinesiologi. Dr Kenzo uppfann kinesiotape-metoden då att han ville stötta och stabilisera skador med tejp utan att tejpen hindrade rörligheten. Det är dock på senare år den fått sitt stora genombrott, speciellt inom idrottsvärlden och framför allt vid OS i Bejing 2008.

Indikationerna är främst problem i leder och muskler, som t.ex. idrottsskador, stukning, överansträngning, värk, svullnad, svaghet osv. men det kan även användas vid foglossning, bihåleinflammation, mensvärk och vid cerebral pares, stroke och multipel skleros.

Pris: Om du enbart vill bli tejpad så kostar det 200:- / gång.

Alternativ Praktikens utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 1
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 2
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 3
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 4
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 5
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 6
  • Alternativ Praktiken Friskvård, hälsovård, Östersund - 7

Alternativ Praktiken, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
ArbetsgivaravgiftNej
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för momsNej
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Möjliga telefonnummerformat

06313140006-313 14 00063-13 14 000631-314 00