Om Albina Snacks AB

Vi torrostar och är stolta över att kunna garantera att ingen olja används i något moment under rostningsprocessen. Vi rostar och packar efter order för att kunna leverera färska nötter.

Albina Snacks AB

1997 startades företaget Albina Food AB av två framsynta f.d. konkurrenter med ett relativt modest sortiment av bas livsmedel med allt från kyckling till matolja. Företaget växte och man blev snabbt en av de större och mer respekterade leverantörerna inom etniska livsmedel.

2003 förverkligades ännu en visionen i form av ett eget rosteri och företaget började torrosta, mixa och paketera nötter, fröer och kärnor från all världens hörn. Snacksdelen växte med rekordfart och under 2009 bestämde de två ägarna att tiden var mogen att gå skilda vägar för att i större grad kunna fokusera på det man kunde bäst, därav det nya namnet Albina Snacks AB.

Vi strävar kontinuerligt efter nya och innovativa metoder för att på bästa sätt matcha våra kunders behov i form av högkvalitativa råvaror, spännande mixer och kryddningar samt attraktiva förpackningslösningar.

​Vi är oerhört stolta och glada över det förtroende som våra kunder, leverantörer och samarbetspartners visat oss genom åren och ser fram emot ett fortsatt gott och nära samarbete med alla involverade parter.

Torrostningen

Vårt rosteri på Berga i Helsingborg torrostar vi, ca 1,2 ton per timme, nötter från alla världens hörn sedan 2003.

Vi torrostar och är stolta över att kunna garantera att ingen olja används i något moment under rostningsprocessen. Vi rostar och packar efter order för att kunna leverera färska nötter. Torrostningen i kombination med våra unika recept från Orienten gör att den härliga och genuina nötsmaken blir mer markant och med lägre fetthalt.​​

​Att torrosta nötter är ett komplicerat hantverk, nötterna transporteras genom rostningsmaskinen under cirka 10-15 minuter i en temperatur runt 150 grader. Det unika i processen ligger i konsten att kunna beräkna den exakta tiden och temperaturen i rosten, allt beroende på vilken sorts nötter det är och var nötterna har odlats.​

Miljöpolicy

Albina Snacks värnar om en långsiktig planering för en miljö och resursmässig försvarbar utveckling, att aktivt bedriva sin verksamhet resurssnålt och energi effektivt. Målet är att integrera miljöskyddet som en naturlig del av företagets verksamhet och att visa att miljömedveten produktion faktiskt leder till minskade driftkostnader.

Bildgalleri

  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 1
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 2
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 3
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 4
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 5
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 6
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 7
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 8
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 9
  • Albina Snacks AB Godis - Tillverkare, grossist, Helsingborg - 10

Albina Snacks AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Albina Snacks AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

13.03.2009

Org.nr:

5567794663

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

500000

Omsättn.intervall

50000 - 99999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

10390 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker

Exekutiva befattningar/Administration