Om Aktivitetshälsan Diana Nääf AB

Med lång erfarenhet, personligt engagemang och hög kompetens, bedömer och behandlar vi fysiska och psykiska problem.

Aktivitetshälsan

I mitt arbete som legitimerad sjukgymnast och legitimerad psykoterapeut i KBT är det viktigt för mig att se hela människan. Min målsättning är att vägleda de människor som söker min hjälp till ett friskare och aktivare liv där individen känner en större glädje och en starkare tilltro till sin egen förmåga.

Genom att integrera mina ortopedmedicinska kunskaper med de kunskaper som jag har inom psykosomatik och psykiatri kan jag på ett kompetent sätt hjälpa människor att förstå sambandet mellan kropp, tanke, känsla och beteende.

Diana Nääf

För mig är det viktigt att utvecklas och jag har en stark inre motor och en nyfikenhet på livet. Jag älskar att vägleda människor i sitt eget tillfrisknande. Det gäller dock att hitta en balans så att utrymmet för återhämtning även finns för mig. Genom att jag spelade volleyboll i division1 i Kolbäcks Volleybollklubb hade jag förmånen att i hög konkurrens med andra få ett idrotts- och akademiskt stipendium under åren 1982-1985. På Ball State University i U.S.A läste jag till sjukgymnast samtidigt som jag spelade volleyboll i den högsta divisionen för universitetet. Förutom den stora glädjen av att ha hållit på med idrott har jag haft stor nytta av att kunna använda mig av samma mentala inställning som en idrottsman på toppnivå måste ha.

Sättet att tänka på inom den kognitiva teorin kan liknas vid det sättet som en idrottsman tänker. Det gäller att fokusera på här och nu, sätta upp mål samt att dra nytta av och skapa en förståelse för de erfarenheter som du har gjort tidigare. Du behöver även återhämtning både som människa och som idrottsman. Promenader, kroppskännedom, mindfulness, avslappning, meditation, medicinsk funktionell träning, pilates, salsa, familj och vänner är exempel på bra verktyg för att skapa en balans i tillvaron.

Sjukgymnastik/metoder/psykoterapi

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) med metoder såsom: Mobilisering, manipulation, mjukdelsmobilisering, traktion, neurodynamik, muskeltöjning, funktionell träning.

Smärtlindring genom bland annat: akupunktur, tens, värme och kyla.

Psykiatri och psykosomatik: Basal kroppskännedom (BK), avspänning, mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy(ACT), meditation.

Psykoterapi: Kognitiv beteendeterapi (KBT) med första, andra och tredje vågens KBT. Se även information under fliken individuella samtal.

Individuella samtal

I samråd med individen, gör jag som psykoterapeut en individuell bedömning av personens problem.

Vi börjar alltid med att göra en beteendeanalys av samspelet mellan individ och omgivning. Grunden för beteendeanalysen är att varje människa är unik och analysen är därför högt individualiserad, men utifrån allmänna principer. Analysen syftar till att kartlägga just orsaken till varje individs problem.

” Med beteende menas olika kroppsliga reaktioner, egna tolkningar av händelser och specifika handlingar som gör att både individen själv och dennes omgivning påverkas.”

Kognitiv beteendeterapi är en form av psykoterapi som grundar sig på forskning och teoribildning inom inlärningspsykologi, kognitionspsykologi och socialpsykologi. Begreppet kognitiv beteendeterapi anger att tonvikten ligger på samspelet mellan individen och omgivningen, här och nu.” Informationen är hämtad från BTF´s hemsida där jag är medlem.

Jag hjälper dig med panikångest, depression, stressrelaterade problem, långvarig smärta, fobier av olika slag, relationsproblem, coaching etc.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Aktivitetshälsan Diana Nääf AB Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Västerås - 1
  • Aktivitetshälsan Diana Nääf AB Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Västerås - 2
  • Aktivitetshälsan Diana Nääf AB Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Västerås - 3
  • Aktivitetshälsan Diana Nääf AB Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Västerås - 4

Aktivitetshälsan Diana Nääf AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnAktivitetshälsan Diana Nääf AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande01.06.2001
Org.nr:5566116660
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall1 - 49
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86905 Fysioterapeutisk verksamhet o.d.

Exekutiva befattningar/Administration

Diana Jeanette NääfLedamot
Barbro Ingegerd StanleySuppleant