Om 2047 Science Center

2047 Science Center är en kunskapsarena inom naturvetenskap, teknik och matematik. Vi är en resurs för skolans alla årskurser och fungerar som ett nav mellan skola, akademi och näringsliv. Vi arbetar för framtidens kompetensförsörjning! 2047 Science Center, tidigare under namnet Framtidsmuseet är Sveriges första Science Center. Den 30 november 1986 startade verksamheten. Vi utvecklas och växer! De senaste åren har utvecklingskurvan stadigt pekat uppåt. Vi gör mer, samarbetar med fler och det innebär att vi också har anställt fler. Vi utbildar för framtiden med fokus på teknik, naturvetenskap, innovation, hållbarhet, digitalisering och det livslånga lärandet.

Vi har bytt namn från Framtidsmuseet till 2047 Science Center!

Vårt nya namn signalerar vad vi är och vårt tidsperspektiv. Vi är ett Science Center och 2047 pekar mot framtiden, 30 år framåt. Vi firade 30 års jubileum förra året och summerade de år som gått. Nu ser vi fram emot nästa 30 år.

Vi utvecklas och växer! De senaste åren har utvecklingskurvan stadigt pekat uppåt. Vi gör mer, samarbetar med fler och det innebär att vi också har anställt fler. Vi utbildar för framtiden med fokus på teknik, naturvetenskap, innovation, hållbarhet, digitalisering och det livslånga lärandet. Vi har just firat 30 år och tar nu ett avstamp mot ytterligare 30 år. Det känns därför rätt att helt enkelt döpa verksamheten till 2047 Science Center.

2047 Science Center är ett namn som tydligare visar vad vi är, vi är ett Science Center inte ett museum. Ett Science Center som arbetar för framtidens kompetensförsörjning. Det ska också signalera nästa steg som handlar om att vara tillgängliga dygnet runt (24/7). Att välja ett namn som inte innehåller bokstäver utan siffror har ett tekniskt perspektiv som känns rätt för den verksamhet som vi har.

Med ett växande antal pedagoger och ingenjörer utbildar vi både lärare och andra pedagoger samtidigt som vi undervisar elever, producerar pedagogiska program, arrangerar evenemang med tekniska teman och utvecklar vårt Science Center, det vill säga den utställning som i vardagligt tal kallas för just ”muséet”. Ca 50 000 personer besökte vår utställning förra året, vi tog emot närmare 20 000 elever och 1 500 lärare i olika utbildningar och räknar med att de siffrorna kommer att öka i år.

Samverkan med näringsliv och akademi är viktiga pusselbitar för verksamheten och allt fler aktörer söker sig till oss för gemensamma projekt och satsningar.

2047 Science Center - kunskapsarena inom naturvetenskap och teknik

Interaktiva utställningar, planetarieprogram, laborationspass, kompetensutveckling, seminarier och föreläsningar inom naturvetenskap, forskning och ny teknik. 2047 Science Center finns i Borlänge och Borlänge kommun är huvudman.

Vi stimulerar intresset för naturvetenskap och teknik

2047 Science Center är en kunskapsarena och en mötesplats för skola, högre utbildning och näringsliv. Vi arbetar för att stärka kompensen inom naturvetenskap och teknik i Dalarnas län. Science Center stimulerar intresse för och kunskaper i naturvetenskap och teknik, med fokus på egen aktivitet, upptäckter, fascinationer, forskning och spetskunskaper.

2047 Science Center är ett kunskapsnav inom naturvetenskap och teknik och verksamheten baseras på grundkunskaper, spetskunskaper och ny forskning. Vi är en ämnesresurs för unga och pedagoger i förskola och skola, samt allmänheten.

2047 Science Center är en länk mellan skola och näringsliv - vi visar vägen till utbilding och arbete inom naturvetenskap och teknik. Detta gör vi i nära samarbete med högre utbildningar och näringsliv.

Behovet av kompetenser inom naturvetenskap och teknik!

Vi behöver investera i framtidens kompenser för att vår region ska leva och utvecklas. Behovet av bl a ingenjörer är stort. Här har 2047 Science Center en viktig roll i sin roll som inspiratör, kunskapsnav och som länk mellan unga och företag/näringsliv.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 1
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 2
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 3
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 4
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 5
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 6
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 7
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 8
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 9
  • 2047 Science Center Museum, Borlänge - 10

2047 Science Center, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnFramtidsmuséet i Dalarna
BolagsformÖvriga stiftelser eller fonder
Datum för upprättande03.12.1994
Org.nr:8832021664
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch91020 Museiverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration