Om Östgötateatern

Välkommen till ALLAS TEATER! Låt oss underhålla och provocera dig. Låt oss förföra och chocka dig. I vår repertoar hittar du allt från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. ung scen/öst är vår barn- och ungdomsscen. Östgötateatern är tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester en del av Scenkonst Öst.

Mer om Östgötateatern

Östgötateatern är Sveriges största regionteater. Den breda repertoaren rymmer något för alla – från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. Vi är också kända för vår nycirkus. Teaterchef är sedan 2018 Nils Poletti.

Föreställningarna spelas i de vackra teaterhusen i Linköping och Norrköping eller på mindre scener, vissa turnerar också regionalt eller nationellt. Östgötateatern har en fast skådespelarensemble men gästas även av en lång rad skådespelare och scenkonstnärer utifrån. Till Östgötateatern hör också ung scen/öst, som spelar teater för barn och unga från sex år och uppåt, med fokus på elever och skolor i Östergötland.

I Östgötateaterns uppdrag ligger att utveckla scenkonsten genom nyskapande produktioner som speglar samhället och som lockar både vana teaterbesökare och nya publikgrupper. Vi vill stärka den svenska musikalscenen och vara en tydlig plats för cirkusens utveckling i Norden.

Östgötateatern arbetar för att främja demokrati och delaktighet, till exempel genom att öka representationen när det gäller upphovspersoner och kreatörer. Vi skapar också regelbundet föreställningar specifikt för östgötska äldreboenden och erbjuder en plats för möten genom kulturevenemang som fördjupar teaterupplevelsen.

På teatern finns fullt utrustade verkstäder för tillverkning av scenografi och rekvisita, egen kostymateljé, perukmakeri och färgeri samt ett stort kostymförråd och rekvisitalager. Östgötateatern samarbetar med såväl skolor och andra institutioner som med fria teatergrupper. Vi har även ett omfattande samarbete på riksnivå, med gästspel och turnéer.

Vision

Östgötateaterns mål är att vara en av de mest intressanta och modiga scenkonstinstitutionerna i landet. Allt teatern gör ska hålla en hög konstnärlig kvalitet och vi ska ligga i framkant när det gäller teater, musikal och cirkus.

En bred repertoar rymmer kontraster och konstnärlig spjutspets; rum för det experimentella, skeva och gränslösa. Östgötateatern ska aldrig vara förutsägbar och ambitionen är att skapa liveupplevelser som utstrålar mod, en tydlig estetik och en känsla av ”wow, OMG”.

Teaterhusen ska utgöra kulturella och sociala tempel där vi håller medborgarting om vår medmänsklighet, empati, moral och solidaritet. Vi vill bädda för fantasi och andra universum, öppna reflektionsrum och erbjuda en mångfald av perspektiv.

Scenkonst Öst

Scenkonst Öst, som Östgötateatern tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester är en del av, ska vara en demokratisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund.

Sammanlagt har Scenkonst Öst cirka 200 fast anställda, men årligen – med visstidsanställda och frilansare inräknat – arbetar cirka 700 personer i verksamheten. Omsättningen är cirka 200 miljoner kronor per år.

VD för Scenkonst Öst är Pia Kronqvist och bolaget ägs av Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Östgötateatern Teatrar, Norrköping - 1
  • Östgötateatern Teatrar, Norrköping - 2
  • Östgötateatern Teatrar, Norrköping - 3
  • Östgötateatern Teatrar, Norrköping - 4
  • Östgötateatern Teatrar, Norrköping - 5

Östgötateatern, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Scenkonst Öst AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

29.05.2015

Org.nr:

5590154547

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

24000000

Omsättn.intervall

20000 - 49999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

90040 Drift av teatrar, konserthus o.d., 90010 Artistisk verksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Lars Erik Hagman

Ledamot

Bror Paul Lindvall

Ledamot

Louise Maria Malmström

Ledamot

Maja Linnea Margareta Engström

Ledamot

Lars Erik Hagman

Ledamot

Anders Henning Alvar Boqvist

Ledamot

Maria Margareta Almesåker

Suppleant

Rolf Åke Hansson

Suppleant

Agneta Birgitta Larsson

Suppleant

Britt Inger Bodö Westerholm

Suppleant

Göran Erik Lennart Karlsson

Suppleant

Anna K Blomqvist Drake af Hagelsrum

Extern verkställande direktör

Staffan Sigurd Rydén

Huvudansvarig revisor

Susanne Ingegerd Lindberg

Lekmannarevisor

Dick Yngve Svensson

Lekmannarevisor

Per Christian Jameson

Lekmannarevisor

Nils Urban Persson

Lekmannarevisorssuppleant

Eva Elisabet Lindblad

Lekmannarevisorssuppleant

Jonas Bertil Emil Andersson

Lekmannarevisorssuppleant

Malin Kristina Josefina Hansson

Visar 4 av 20

Finansiell information

Omsättning

256 643 tkr

Vinstmarginal

0,2 %

Anställda

248