Om Åkermans Ingenjörsbyrå AB

Vi erbjuder konstruktionsritningar, besiktningstjänster samt bygg- och projektledning till bland annat fastighetsägare, fastighetsutvecklare, kommuner och byggentreprenörer.På det enklaste och mest professionella sättet levererar vi de bästa tjänsterna och lösningarna för alla typer av byggprojekt.Som kund hos oss har du en trygg samarbetspartner under genomförandet av ditt projekt.Oavsett om du representerar ett företag, fastighetsbolag eller en entreprenör är du välkommen till oss.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ ÅKERMANS INGENJÖRSBYRÅ

Vi vill göra skillnad för byggbranschen! Istället för att låta alla regleringar försvåra vardagen har vi läst på ordentligt och kan, tack vare stor erfarenhet och samlad kompetens, förenkla hela byggprocessen. Vi har byggt upp ett team av kompetenta medarbetare som alla har samma inställning – att på enklaste och mest professionella sätt leverera de bästa tjänsterna och lösningarna för alla typer av byggprojekt. För dig som är vår kund betyder det att du får så lite besvär som möjligt. Åkermans hanterar allting enkelt, personligt och med stor omtanke om helheten.

Oavsett om du representerar ett företag, fastighetsbolag eller en entreprenör är du välkommen till oss. Vi hanterar allt från kontorsfastigheter, flerbostadshus, affärslokaler, industrier, förskolor och äldreboende till hela kvarter med enbostadshus. Åkermans Ingenjörsbyrå AB startades 1962 och är en starkt förankrad byggkonsult i sydvästra Sverige.

Vi är medlemmar i branschorganisationen Svenska Byggingenjörers Riksförbund/SBR och utför alltid våra uppdrag med stor noggrannhet på ett fackmannamässigt sätt. Kontinuerlig fortbildning av alla våra medarbetare ger dem högsta tillförlitlighet.

Vi utför konstruktionshandlingar och statiska beräkningar för alla slags objekt i betong, stål, trä och murverk. Vår erfarenhet omfattar flerfamiljshus, småhus, industribyggnader, kontorsbyggnader, offentliga byggnader, om- och tillbyggnader, etc. I arbetet använder vi AutoCad och Revit som datorstöd.

Vi utför entreprenadbesiktningar enligt AB, ABT och ABS som förbesiktning, slutbesiktning, garantibesiktning, efterbesiktning och särskild besiktning för ny-, till- och ombyggnation av enbostadshus, flerbostadshus, butiker, köpcentra, industrier, kontorsbyggnader, m.m.

Våra SP SITAC-certifierade besiktningsmän tar hand om hela besiktningsgruppen när det gäller entreprenadbesiktningar. Vi har knutit till oss specialister inom andra förekommande fack såsom el, hiss, rör, ventilation, styrteknik, brand, m.fl. Med dem som biträdande besiktningsmän är vi en totalleverantör och kan erbjuda dig hela besiktningsgruppen.

Byggledning

Genom vår byggledare får du hjälp med uppföljning av byggprojektet och kontroll av att arbetet utförs i enlighet med uppgjorda handlingar och avtal. Ofta sträcker sig vårt åtagande hela vägen från anbudsinfordran fram till färdigt objekt.

Projektledning

I byggprojektets inledande skede gäller det att definiera omfattningen av det som ska utföras. Tillsammans går vi igenom alla krav och behov. Med hjälp av våra underkonsulter med kompetens inom rör, luft, el, mark, brand och energi kan vi åta oss det totala uppdraget.

KONTROLLANSVARIG

För åtgärder som kräver bygglov eller som är anmälningspliktiga ska det enligt lag finnas en kontrollansvarig. Kontrollansvarig utses redan i bygglovsskedet och ska ha en självständig ställning i förhållande till den som utför åtgärderna. Kontrollansvarig ska ha den kunskap, erfarenhet och lämplighet som krävs för uppgiften samt kunna styrka detta genom personlig certifiering.

Hos oss finns SP Sitac-certifierade kontrollansvariga enligt PBL för både stora och små byggprojekt. Vi på Åkermans Ingenjörsbyrå AB har den högsta certifieringsgraden (komplicerad).

Kontrollansvarig upprättar, tillsammans med byggherren, ett förslag till kontrollplan och närvarar vid tekniska samråd, besiktningar och andra kontroller samt vid byggnadsnämndens arbetsplatsbesök. Vi sköter uppföljning av fastställd kontrollplan via egenkontroller/intyg och arbetsplatsbesök. Arbetsplatsbesöken dokumenteras och iakttagelser av värde för slutbeskedet noteras. I projektets slutskede skriver vi ett utlåtande som underlag till kommunens slutbesked.

Vi erbjuder gärna även utökad kontroll om så önskas.

Åkermans Ingenjörsbyrå ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 1
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 2
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 3
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 4
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 5
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 6
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 7
  • Åkermans Ingenjörsbyrå AB Byggnadsteknik, samhällsplanering, Malmö - 8

Åkermans Ingenjörsbyrå AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnÅkermans Ingenjörsbyrå AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande15.04.2003
Org.nr:5566434436
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital200000
Omsättn.intervall20000 - 49999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch71121 Teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik

Exekutiva befattningar/Administration

Lars Göran WahlströmOrdförande
Åsa Anna Eva JönssonVerkställande direktör
Lars Göran WahlströmLedamot
Åsa Anna Eva JönssonLedamot
Lena Eva Maria WahlströmSuppleant
Lotta Y S C HansenRevisor

Omdömen om Åkermans Ingenjörsbyrå AB

Linda Persson

mer än ett år sedan

Denna firma är köpt. :-( De godkänner byggen som inte är klara. Använd dem EJ!!!!!