Om Älvsjökyrkan

ÄLVSJÖKYRKAN är ansluten till Svenska Missionskyrkan och står till Älvsjöbornas förfogande. Hit är alla åldrar välkomna till gudstjänster och andakter, till studieverksamhet och barn- och ungdomsgrupper. Hör också gärna av dig till pastor om dop, bröllop och begravning eller om du har behov av att samtala personligt med någon som har ovillkorlig tystnadsplikt.

ÄLVSJÖKYRKAN tillhör Equmeniakyrkan som är ett nytt kyrkosamfund bildat av Svenska Missionskyrkan Baptistsamfundet och Metodistkyrkan.

Equmenia är samlingsnamnet på allt det lokala barn- och ungdomsarbete inom Equmeniakyrkan.

Hit är alla åldrar välkomna till gudstjänster och andakter, till studieverksamhet och barn- och ungdomsgrupper. Hör också gärna av dig till pastor om dop, bröllop och begravning eller om du har behov av att samtala personligt med någon som har ovillkorlig tystnadsplikt.

Vår tro

Gud älskar världen, allt skapat och hela skapelsen. I Jesus blir Gud konkret och mänsklig. Med sin Ande är Gud här och nu, närvarande och verksam.

Jesus är Guds ansikte i världen. När vi ser på Jesus ser vi var Gud är, hur Gud är och vad Gud vill. Jesus hjälper människor och ger hopp. Ett ljus och en väg tillbaka i de mörkaste situationer. Jesus bekräftar människor och ger perspektiv. Ett ljus och befriande utrymme i de ljusaste situationer.

I Bibeln kan vi läsa om människor som efter att träffat Jesus byter inriktning i sina liv. Den kristna tron trotsar rädsla och hopplöshet, famnar ensamhet och övergivenhet och utmanar egoism och självcentrering. Vi får hopp, kraft och gemenskap i allt som våra liv rymmer. Vi utmanas att ta ansvar för oss själva och världen omkring oss.

Vi kan få en personlig relation och vi kan som Jesu lärjungar (följeslagare) gjorde för 2000 år sedan, ta emot Guds kärlek, vara i Guds omsorg och bli mer och mer det vi är tänkta att vara, lika Jesus.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 1
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 2
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 3
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 4
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 5
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 6
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 7
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 8
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 9
  • Älvsjökyrkan Kyrkor, samfund, Stockholm - 10

Älvsjökyrkan, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnÄlvsjö Missionsförsamling
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande01.01.1971
Org.nr:8020039205
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattNej, inte registrerad för F-skatt
Registrerad för momsNej
SNI-bransch94910 Verksamhet i religiösa samfund

Exekutiva befattningar/Administration