Kartsök

För att hitta en adress på kartan fyller du i adressen i sökfältet. Du kan också zooma in i ett område på kartan.z

Vägbeskrivning

Få en vägbeskrivning mellan två eller fler adresser.

• Sök upp rätt adress och karta.
  • Välj "Vägbeskrivning". Sedan väljer du adressen du vill åka till.

Högerklicka i kartan för fler funktioner. Vägbeskrivning steg för steg: högerklicka - sätt startpunkt och sätt slutpunkt. Så här lätt har det aldrig varit att göra en vägbeskrivning.

1. Start - skriv in den adress du vill starta din resa från.
  2. Mål - skriv in adressen till ditt mål.
  3. Klicka på Visa vägen.

Du kan alltid ändra din vägbeskrivning genom att dra i start- och målpunkterna.

GPS-koordinater

Högerklicka i kartan för att se GPS-koordinater. Du kan flytta GPS-markören genom att dra i den.

Gatuvy

Med gatuvy kan du ”promenera omkring” på gatorna i flera utvalda städer. Nere till vänster höger hittar du en knapp med bild på en person. Klicka på den för att visa gatuvy.

För att förflytta dig i Gatuvy-bilderna klickar du dit du vill gå. Du kan även använda piltangenterna. Det kan inte bli så mycket enklare.

Högupplösta kartor

Alla Eniros kartor är extra detaljrika på högupplösta enheter (kallas Retina på Apple-enheter). De högupplösta kartorna visas automatiskt om din enhet stödjer detta.

Dela och länka

Allt du gör på kartan kan du enkelt visa upp på andra ställen.

Dela med andra

Dela din kartlänk på Facebook och Twitter.

Mejla länken

Skicka kartlänken med e-post.

Visa på kartan – ännu fler funktioner!

Från rastplatser och vägkameror till tunnelbanestationer och tidtabeller. Se ännu fler funktioner på våra kartor.

Rättigheter och källor

Informationen på kartorna kommer från en mängd olika källor, här är en sammanställning:
1. Kartdata och flygoton – Metria
2. Gatuvy och Utsiktsbilder – Blom/CycloMedia
3. Sjökortsdata – Sjöfartsverket
4. Hjärtstartare – Civilförsvarsförbundet
5. Trafikinformation – Info24
6. Cykelvägar – Info24
7. Skoterleder – Skoterkarta.se
8. Tidtabeller – resrobot.se
9. Gästhamnar, naturhamnar – Info24